Hasan Güner
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Liverpool'u penaltılar sonrasında eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı.
Beşiktaş, ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın 72. dakikasında Tolgay'ın golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 90 dakikası bu skorla sona erince maç uzatmalara gitti. Uzatma devrelerinde de gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışlarında siyah beyazlılar Demba Ba, Gökhan Töre, Veli, Atiba ve Tolgay ile fileleri havalandırdı. Liverpool ise Lambert, Lallana, Emre Can ve Allen ile golü bulurken, Lovren'in son penaltıda topu dışarı atmasıyla sahadan hayal kırıklığı ile ayrılmak zorunda kaldı.
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldığı maçın ardından şehir merkezinde toplanan Beşiktaşlı taraftarlar, galibiyeti coşku ile kutladı. Bir grup taraftar meşale yakıp tezahüratta bulunurken, bir grup taraftar da araçları ile konvoy oluşturdu. Taraftarlar, cadde üzerindeki araç trafiğinin kısa süreli durmasına neden oldu.
Emniyet mensupları, durumu kontrol altında tutmak da zorlanırken, zaman zaman sinirler gerildi. Araçların camlarından sarkan taraftarlar, polis tarafından uyarıldı. Beşiktaşlı taraftarlar kutlama sonrası olaysız dağıldı.
Editör: TE Bilişim