1 Kasım seçimleri sonrası CHP’de Kurultay tartışmaları yaşanırken, partinin 77 İl Başkanı önceki gün Ankara’da biraraya gelerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajı verdi. Toplantıya katılmayan 4 İl Başkanı’nın arasında Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya’nın da bulunması tartışmaları beraberinde getirdi.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz hafta sonu aralarında CHP Bilecik eski İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet’in de bulunduğu 39 eski, 3 de mevcut İl Başkanı bir basın açıklaması yayınlayarak, CHP Genel Merkezi’ne olağanüstü Kurultay çağrısında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından CHP’nin 77 İl Başkanı önceki gün Holiday Inn Ankara Otel’de biraraya geldi. Kılıçdaroğlu’na destek veren ve olağan Kurultay takviminin işletilmesini talep eden başkanların katıldığı toplantıya Bilecik, Kırklareli, Yalova ve Edirne il başkanları katılmadı.

Toplantıya katılmama sebebini sorduğumuz CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, önümüzdeki dönem yeniden İl Başkanlığına aday olmayacağını söyledi ve tarafsızlığını koruma adına toplantıya katılmadığını belirtti. 

Editör: TE Bilişim