Geçtiğimiz günlerde Özel İdare'nin yaptığı İş Sağlığı ve Güvenliği ihalesini AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın iptal ettirdiği iddiasına, konun muhatabı olan İris Akademi İcra Kurulu Üyeleri Adnan Yüce ve Dr. Beyberk Uysal'dan cevap gelmesinin ardından Pozitif İş Güvenliği Şirketi'nin ortağı Dr. Ahmet Erensayın yeni bir basın açıklaması yaparak kendilerine karşı yöneltilen iddialara cevap verdi.


                Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

                “Geçtiğimiz günlerde tarafımızca yapılan “Bilecik İl Özel İdaresi İhalesi”ne ilişkin basın açıklamasına karşın yapılan açıklamalar neticesinde bu açıklamayı yapma gereği duyduğumuzun bilinmesini isteriz. Öncelikle ve samimiyetimizle belirtmek isteriz ki, firmamızın ve firma yöneticilerimizin, söz konusu kişi-kurum ya da diğer kişikurumlara karşın, herhangi bir art niyeti bulunmamaktadır.

                İhalenin uhdemizde kaldığına ilişkin tebliğin gelmesinden bir süre sonra ihalenin Kamu İhale Kanunu'nun 39. Maddesi gere-ğince iptal edildiği kararını öğrenmiş olmamız, tabiidir ki, dile getirdiğimiz soru işaretlerinin zihnimizde yer bulmasına sebep olmuştur.

                Hata yapıldığını düşünmemiz neticesinde bu durumu kamuoyu ile paylaşmamız takdir edersiniz ki doğal bir durumdur. Konuyla ilgili gerekli kurumlara başvurma çalışmalarımızda eş zamanlı olarak başlatılmıştır.

                Fakat İris Akademi İcra Kurulu Üyeleri Adnan Yüce ve Dr. Beyberk Uysal' ın cevaben yaptığı açıklamalarda, firmamızın yetki belgesinin bulunmadığı dile getirilmiştir. Ne yazık ki yaptıkları açıklamalar yersiz ve “Kişi ve firmaların ticari fa-aliyetleri ve isimlerini yıp-ratmaya yönelik” açıklamalardır.

                Zira firmamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin verilebilmesi için öngördüğü yetki belgelerine sahiptir.

                Bilinmesini isteriz ki Özel Bilecik Ortak Sağlık ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi ismiyle ticari faaliyetlerimizi yerine getirirken firmamız, yönetim kurulu kararı ile isim değişikliğine gitmiş ve Pozitif İş Güvenliği Sağlık Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi adı ile ticari faaliyetlerine devam etmektedir.

                Herhangi bir kişi ve kurum ile hiç bir sorunumuz olmadığını tekrar belirterek, tarafımıza ithafen üzücü ve gerçekdışı suçlamaların yapıldığını kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Editör: TE Bilişim