Cafer Elmas

‘Meclis Taksi’ birbirinden ilginç yolculuklarıyla sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. 
Her Pazar TRT Haber kanalında yayınlanan Meclis Taksi, siyasilerin direksiyona geçip, gündemde ne varsa vatandaşla birlikte konuştuğu bir program olarak büyük ilgiyle takip ediliyor. "Meclis Taksi” Milletvekili ile seçmeni, bakanlarla sokaktaki vatandaşı buluşturuyor.



“Meclis Taksi”, Bilecik’te Milletvekili Bahattin Şeker’in direksiyon başına geçtiği ve vatandaşların sorunlarını dinlediği çekimini dün Bilecik’te gerçekleştirdi. 
Bahattin Şeker, Türkiye’nin en siyasi taksisinde direksiyon sallayarak, trafikte ilerleyip müşteri seçmene siyasetin nabzını tutma fırsatı verdi.

Çınar Taksi’den müşteri alarak Atatürk Bulvarı üzerinden Devlet Hastanesi’ne giderek burada müşterilerini indiren daha sonra buradan aldığı müşterilerini şehir güzergahına getiren Bahattin Şeker, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Çınar Taksi durağında taksicilerle ve vatandaşlarla sohbet ederek dertlerini dinleyen Bahattin Şeker, gün boyunca Meclis Taksi ile direksiyon sallayarak siyasetin sert görüntüsünden uzak, sokaktaki seçmenle Meclis’teki siyasiyi buluşturdu.



Şeker, Meclis Taksi’ye binerek ilk önce emniyet kemerini taktı. ‘Para kazanmaya çıkıyoruz, haydi bismillah’ diyen Bahattin Şeker, gün boyunca direksiyon sallayarak müşterilerini Meclis Taksi’ye aldı ve istedikleri yere götürdü.



Gazetemiz Editörü Cafer Elmas’ın taksiye binen yolcuların genelde neler söyledikleri ile ilgili sorduğu soruya Şeker, genelde binmeye çekindiklerini söyleyerek ‘Bilecik’in sorunlarını konuştuk. Hastanenin nerede olmasını gerektiğini birkaç kişiye sordum. Merkezde mi olsun, dışarıda mı olsun diye. Birisi park sorunundan çok sıkıntı çekildiği söyledi. Ruhsatların verildiğini ama parklarını söyledi. Üniversite öğrencisi vardı, bir tane öğretim üyesi vardı genelde herkes Bilecik’le ilgili iyi şeyler söyledi’ dedi.



Editörümüzün, ‘sizi tanıyıp tanımayan oldumu’ şeklindeki sorusuna ise Şeker, ‘genelde herkes tanıdı. Tanımayanlar sonradan konuştukça tanıdı. Güzel bir çekim oldu’ dedi. 
Şeker ayrıca, ‘Bilecik’te bugün ben daha yeni öğrendim. T plakasıyla ilgili bir sorun var. Bununda bugünden sonra diğer Milletvekili ve Belediye Başkanı arkadaşlarımızla birlikte bu sorunu konuşacağız. Taksici arkadaşlarımız Türkiye’nin her yerinde olan bu T plakasının Bilecik’te sadece Osmaneli ve Söğüt’e olduğunu diğer ilçelerde olmadığını bununla ilgili de sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Kendilerini de senelerdir bu mesleği yaptığını yarın öbürgün M plakalı minibüsçülerdeki gibi bir ihale çıkarsa sıkıntı yaşayacaklarını söylediler. Burada milletvekili, belediye başkanlarımıza anlatacağımız olay burada çalışan insanların mağdur olmaması bundan sonra çalışacak kişilerinde ihaleyle alınması şeklinde olacak. Bugüne kadar 10 senedir, 20 sendir bu mesleği yapan kişilerin de mağdur olmaması lazım. Taksiciliğin ne kadar zor meslek olduğunu da gördük. Bizi seyredersiniz haftaya. Bilecik’in tanıtımı için güzel bir olay. Edebali Hazretlerinden başladık gezerken Bilecik’te ne var ne yok, sorunlar neler onları da konuştuk. Güzel bir gün oldu’ dedi.



Türkiye'de hemen her konunun rahatlıkla konuşulduğu yerler taksiler. Taksiciler çağdaş anketörler olarak kabul edilir. 
O nedenle Meclise, kendisini temsil etmesi için gönderdiği siyasiyi seçmen ne kadar tanıyor? Sokağın gündeminde nelere var? Vatandaş gerçekten merak ettiklerini ne kadar sorabiliyor? Ne kadarına yanıt buluyor? İşte bu gibi sorular bu projeyi hayata geçirmiş durumda.

Meclisin Taksi’de siyaset ile birlikte hayatın her alanı konuşuluyor. 
Millet, vekilini ne kadar tanıyor? Bir taksi yolculuğunda sohbette hangi konular konuşulacak? Sürücü koltuğundaki milletvekilini müşteri koltuğuna oturacak seçmen tanıyacak mıy? İlk tepkileri nasıl olacak? Eleştirileri övgüleri, sıkıntıları memnuniyetleri...



Meclis Taksi işte tüm bu soruların yanıtını veren bir program. Dünya üzerinde bir benzeri olmayan bir format. MHP Milletvekili Bahattin Şeker’in sürücülüğünü yaptığı Meclis Taksi önümüzdeki günlerde TRT ekranlarında yayınlanacak.
Editör: TE Bilişim