Korkmaz Kesik

Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü” düzenleyen Eğitim İş Sendikası üyelerine polisin sert şekilde müdahalesi sonrası destek açıklaması yaptı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-İş Sendikası’nın 17 Aralık’ta Muğla Yatağan’dan başlattığı “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”nün 20 Aralık günü Ankara’da bitirmek isteyen öğretmenlere polis tarafından sert müdahale gerçekleşti.

“100’DEN FAZLA ÖĞRETMENE TERS KELEPÇE”

Basınçlı su ve biber gazıyla yapılan müdahalede 100’den fazla öğretmen ters kelepçe ile gözaltına alındı. Öğretmenlere uygulanan bu sert müdahale sonrasında duyarsız kalmayarak meslektaşlarına destek açıklması gerçekleştiren Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel yaşananları kınarken, Eğitim İş üyesi öğretmenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Yel, Facebook hesabı üzerinden yayınladığı mesajda, “EĞİTİM İŞ ÜYESİ ARKADAŞLARIMA; Dün Ankara'da Eğitim İş Sendikası üyesi arkadaşlarımıza yapılan müdahaleleri, polisin kullandığı orantısız gücü, öğretmenlere sanki terör örgütü üyesiymiş gibi takılan kelepçeleri kınıyoruz. Bu yapılanları tüm eğitimcilere yapılmış sayıyoruz. Eğitim İş üyesi arkadaşlarım, hepinize geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

“12 YILDA EN BÜYÜK TAHRİBAT EĞİTİM SİSTEMİNE YAPILDI”

“Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”  sloganı ile 17 Aralık’ta Muğla Yatağan’dan yola çıkan Eğitim İş üyesi öğretmenler geçen hafta cuma günü ilimiz Bozüyük ilçesinde basın açıklaması gerçekleştirmişlerdi. Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir’in gerçekleştirdiği açıklamada, eğitimin laik ilkesine vurgu yapılmış, son 12 yıllık süreçte eğitimde laiklik ilkesini tahrip edildiği belirtilmişti. Demir açıklamasında, “Eğitimin temeli laikliktir. Eğer eğitimde laiklik, pedagoji yoksa orada geleneksel eğitim sistemi vardır. Zaten ona eğitim denilmez, öyle bir yerde okula da gerek yoktur, ‘Ali okulu’ gereğini yapar. Sadece A, B, C’yi öğrenirsiniz. Eğer gerçekten günlük yaşamda işinizi kolaylaştıracak bilgileri öğrenecek isek, aklımızı özgür kılacak isek, kısacası doğru adamları seçecek isek, direnecek isek, o halde bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitime gerek vardır. Ama ne yazık ki, son 12 yıllık süreçte en büyük tahribat Cumhuriyet’in eğitim sistemine karşı yapıldı. Tevhid’i Tedrisat yok sayıldı. Mustafa Kemal’in resimleri okullardan sökülüp atıldı.” ifadelerini kullanmıştı. Eğitim İş üyeleri, Bozüyük’te gerçekleştirdikleri yürüyüş sonrasında son durakları olan Ankara’da polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. 100’ün üzerinde öğretmenin sert müdahale sonrası ters kelepçe takılarak gözaltına alınması ise kamuoyunda tepki gördü. 

Editör: TE Bilişim