Korkmaz Kesik

Adalet ve Kalkınma Partisi Bilecik İl Başkanlığı, 1 Kasım Erken Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olan isimleri düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. Geçen seçimde aday olan Milletvekili Halil Eldemir ve Ramazan Kurtulmuş’un yanı sıra, Ali Göçtü, Hasan Kan, Mustafa Kıyak ve Üzeyir Yıldırım, partiden milletvekili aday adayı oldu. İl Başkanı Av. Kadir Bayrak toplantıda yaptığı konuşmada, koalisyon sürecinin partiler tarafından nasıl yürütüldüğünün takdirini 1 Kasım’da halkın vereceğini söyledi. Bayrak, aday belirleme sürecinde temayül ve STK yoklaması yapılmayacağını, adayların Genel Merkez tarafından belirleneceğini ve 18 Eylül akşamı kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Toplantıya; Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,  Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve çok sayıda partilinin yanı sıra, 6 aday adayından 5’i katılırken, pek çok seçimde aday adayı olan Üzeyir Yıldırım’ın katılmaması dikkatlerden kaçmadı. 

“Bilecik’i milletvekilsiz bırakmamak için çalışacağız”

7 Haziran seçimlerinde Ak Parti'den 1. Sıra milletvekili adayı aday olan ve 25. Dönem milletvekili seçilen Halil Eldemir,  hükümetin kurulamamasından dolayı yeniden erken seçime gidildiğini kaydetti. 25. Dönem milletvekilliğinin çok kısa sürdüğünü söyleyen Eldemir, “Genel Başkanımız Türkiye’yi bir gün olsun hükümetsiz bırakmamak için çalışacaklarını söylemişti. Biz de bundan sonraki süreçte Bilecik'i bir gün olsun milletvekilsiz bırakmamak için çalışacağız” dedi. 1 Kasım seçimlerinde görev verildiği takdirde çalışmalarına devam ettireceğini belirten Eldemir, “1 Kasım seçimleri ülkemize, milletimize hayırlı olsun” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim