Mayıs ayı olağan Belediye Meclisi’nin ikinci ayağı , Meclis 1. Başkanvekili Sadık Kaya başkanlığında toplandı.

Toplantıda, geçtiğimiz pazartesi günü yapılan ilk toplantıda komisyona havale edilen gündem maddeleri görüşüldü.  Bilecik Belediyesi’nin Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyeliğinden ayrılma hususu, raporun hazırlanma süresinin kısa olması nedeniyle  Haziran ayında yapılacak toplantıya ertelendi. 

Pazartesi günü yapılan toplantıda Ücret ve Tarife Komisyonu’na gönderilen T plaka taksilerin devir ücreti,  devreden ve devralanlar için taksi açılış ücretinin bin katı olmasına karar verildi.  Şu anda taksi açılış ücretlerinin 5 TL olması nedeniyle T plaka taksiyi devreden ve devralanlar  için şu andaki devir ücretinin 5000 TL olduğu,  sonraki günlerde açılış ücretinin artması halinde devir ücretinin de yükseleceği kaydedildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü  Çalışma ve Usul esaslarına dair yönetmelik de meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Toplantı sonunda Haziran ayı toplantılarının Ramazan Bayramı’na gelmesi nedenyşe 10 ve 13 Haziran tarihlerinde yapılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim