SV Özvatan eski profesyonel futbolcu Dursun Akça ile teknik direktör olarak anlaştı. 1975 doğumlu Dursun Akça; Bozüyükspor, Bilecikspor, Bucaspor, Çanakkale Çanspor, Muğlaspor, İnegölspor, Adanademirspor, Gaziosmampaşaspor ve İnegölspor kulüplerinde futbol oynamıştı.

Uzun yıllar Bozüyük’te ikamet eden Bilecikspor’da oynadığı yıllarda santrafor olarak attığı goller ile taraftarların gönlüne taht kuran Dursun Akça, futbolu bırakmasının ardından Almanya’ya yerleşti.

Futboldan hiç kopmayan ve Almanya’da antrenörlük yapan Dursun Akça’ya SV Özvatan 2019-2020 sezonunda takım emanet edildi.

SV Özvatan Kulübü ile anlaşmaya varan Teknik Direktör Dursun Akça, “bizim de, SV Özvatan’ın da hedefleri var, hedeflerimiz çok uyuştuğu için tercihimizi buradan yana kullandık.

Sağolsun Başkanımız da bizim burada olmamız konusunda çok özveride bulundu. Hedeflerimizin uyuşması bizim için en önemli etkenlerden bir tanesi ayrıca SV Özvatan önemli bir camia. Geçen sezon bir üst lige çıkma şansını son anlarda kaybetti, biraz kadro konusunda sıkıntımız var, yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Giden oyuncularımız, yeni katılan oyuncularımız var, biraz geniş bir kadroya ihtiyacımız var, bunun için şuan çalışmalar yapıyoruz, umarım iyi bir kadro kurup, birlikte iyi bir sezon başlangıcı yaparız" dedi.

Sportif Direktör Kadir Çaça, takıma yeni katılan SV Böblingen’den Batuhan Toprak, ofansif orta saha oyuncusu SV Gablenberg’ten orta saha oyuncusu Ömer Köseoğlu, SSV Zuffenhausen’den stoper Güney Şahin, SV Eintracht Stuttgart’tan sol bek Tayyar Akkuş, SV Rot’tan Stoper İsmail onmaz, TSV Mühlhausen’den kaleci Mert Civantürk, aldıklarını bu oyuncuların kendilerine uygun ve kalitelerinin yüksek olduğunu kaydetti.

Transfer çalışmalarının sürdüğüne dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Bazı bölgelerde eksik yerlerimiz var, onları doldurmaya çalışıyoruz. Seyirciye zevk veren bir oyun oynatmak istiyoruz ki zaten genelde bundan önce de bunun için mücadele ettik. Taraftarımızın maça gelmesini istiyoruz, taraftarımızın maça gelmesi için de onları stada çekecek bir şeyler yapmamız lazım, biz onları yapmak için uğraşacağız. Güzel, pozitif futbol, seyir zevki veren bir takım yaratmaya çalışıyoruz, bunu yapabilirsek sonucunda da başarıyı yakalarız. Uzun bir dönem bizi bekliyor, zor bir süreç geçireceğiz, bu oyuncular için de kolay değil, maçlara erken başlayacağız. Aralık ayına kadar uzun bir dönem var, bu dönemi de sabırlı ve sağlıklı bir şekilde oyuncularla birlikte götürmeye çalışacağız."

Editör: TE Bilişim