Vatandaşlar ve özellikle sürücüler İl Emniyet Müdürlüğü ile Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği önünü koyulan beton bariyerlerden şikayetçi.

Özellikle şehir içinde faaliyet gösteren dolmuş şoförleri günde en az 7-8 defa İl Emniyet Müdürlüğü güzergahını kullanmak zorunda olduklarını ve beton bariyerler yüzünden zorluk çektiklerini aktarırken bu uygulamanın Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde dahi olmadığını söylediler.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Ertuğrulgazi Mahallesi Karakolu’nun önüne olası terör saldırısına karşı önlem amacı ile beton bariyerler konuldu. Ne var ki özellikle Emniyet Müdürlüğü önüne konulan ve adeta labirenti andıran beton bariyerler sürücüler için çile haline geldi. Çok sık ve dar şekilde konulan beton bariyerlerden geçmekte zorlanan sürücüler yetkililere seslenerek bariyerlerin arasının biraz daha geniş tutulmasını istediler. Önlem alınmasının en doğal hak olunduğunu belirten sürücüler abartılan önlemler ile de vatandaşları sıkıntıya sokmanın kimsenin hakkı olmadığını vurguladılar.

EN ÇOK MİNİBÜSÇÜLER DERTLİ

Emniyet Müdürlüğü girişine konulan beton bariyerlerden en çok muzdarip olan bu güzergahı günde yaklaşık 10 ila 15 defa kullanmak zorunda kaldıklarını ve her geçişlerinde çok zorlandıklarını belirten minibüsçüler isyanda!

Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle abartılı bir geçiş sistemine denk gelmediklerini belirten minibüsçüler yetkililerden bariyerlerin biraz daha genişletilmesini istediler.

Birde uygulama yapılıyor

Beton bariyerlerin konulması yetmiyormuş gibi bir de bariyerlerin arasında araçlar durdurularak uygulama yapılıyor. Hal böyle iken zaten zor geçiş sağlanan bu yolda trafik sıkışıyor araçlar geçmekte zor anlar yaşıyor.

Cenazeye giden Belediye otobüsü sıkıştı

Geçtiğimiz günlerde Şerifpaşa Camii’ndeki bir canazeye cemaati taşımak için giden Belediye otobüsü bariyerlerin arasında sıkıştı. Şöförün üstün gayreti ve çevredeki vatandaşların yardımı ile otobüs zar zor beton bariyerlerden kurtulabildi.

Alışveriş Merkezi tırı yolu kapatıyor

Bu arada konulan bariyerlerin hemen yanında bulunan bir alışveriş merkezinin malzeme tırı geldiği zamanlarda bu yolda trafik tamamen felç oluyor. Yolu kaplayan ve beton bariyerlerden yanaşamayan tırın yolu kapatmak zorunda kalması ile trafik uzun zaman kapanmak zorunda kalırken uzun kuyruklar oluşuyor.

Ertuğrulgazi Karakolu önündeki yol mahalleyi ikiye böldü

Diğer yandan yeni yapılan Ertuğrulgazi Karakolu önüne konulan bariyerler trafiği tamamen kapatırken mahalleyi ikiye böldü. Mahalle sakinleri bu durumdan rahatsız olurken yetkililere durum iletildi. Bir nebzede olsa Karakol önündeki dubalar biraz kenara çekildi ve tek yön ön tarafa giriş sağlansa da ortadaki beton bariyerler mahalleyi ikiye bölmeye ve trafik akışını engellemeye devam ediyor.

Mahalle sakinleri evlerine geçebilmek için mahalleyi dolanmak zorunda kaldıklarını dile gitirirken, önlem alınmasının doğru olduğunu fakat abartıldığına inandıklarını belirttiler. Karakolun 3 tarafında hiçbir önlem alınmazken ön tarafında yolun kapatılarak mahallenin ikiye bölünmesinin manidar olduğunu belirttiler.

Bugüne kadar Bilecik’te hiçbir terör örgütü eylemi olmadığını hatırlatarak önlem alınmasının doğru olduğunu fakat abartılmasını anlamakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar ve özellikle sürücüler hem Emniyet Müdürlüğü girişi yolundaki labirent şeklindeki beton bariyerlerin biraz daha açılmasını ve yolun rahatlatılmasını isterken, hem de Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Karakolun önünde yolun ortasındaki beton bariyerlerin kaldırılmasını istediler.

Editör: TE Bilişim