“Bu Yolda Hep Birlikteyiz'' kampanyasının ilimizde yapılan tanıtımının ardından emniyet güçleri denetimlerini üst seviyeye çıkarttı. Neredeyse her köşe başında denetim yapan ekipler, emniyet kemeri takmayan ve cep telefonu ile konuşan sürücüleri affetmiyor.

  TALİMAT BAKAN SOYLU'DAN

         İçişleri Bakanlığının; emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halindeyken cep telefonu kullanımının azaltılması ve aşırı hız sebebi ile yapılan trafik kazalarının azaltılmasına yönelik “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyası için düğmeye basması ile  il valiliklerine, emniyet müdürlüklerine, jandarma komutanlıklarına talimatlar gönderildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; bu kapsamda her jandarma ve polisin trafikteki bütün araçları dışarıdan gözetleyeceklerini belirterek, “Özellikle emniyet kemeri takmayan, cep telefonu kullanan sürücüleri kendilerine gönderdiğimiz tutanaklarla birlikte ilgili trafik birimlerimize iletecekler ve bu sürücüler hakkında cezai işlem uygulaması yapacaklar”dedi.

DENETİMLER ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILDI

         Kampanyanın ilimizde de tanıtılmasının hemen ardından İl emniyet ekipleri denetimlerini üst seviyeye çıkarttı. Üniformalı trafik şube ekiplerinin yanında sivil ekiplerin de dahil olduğu denetimler, neredeyse her köşe başında gerçekleştiriliyor.

         Trafik denetimleri ve yazılan cezalar ile ilgili telsiz anonsları da katlanmış  durumda. Hatalı sürücüleri affetmeyen ekipler, adeta kuş uçurtmuyor. Sık yapılan denetimler, seyir halinde emniyet kemeri takmama ve cep telefonu kullanma gibi konularda sürücüleri her zamankinden daha fazla  dikkatli olmaya sevk ediyor.

Ceza yemek istemeyen emniyet kemersiz araç kullanmasın cep telefonu ile konuşmasın uyarması bizden.

        

| | | |
Editör: TE Bilişim