Şehrimizde yaşayan Suriyelilerin halkımıza verdiği rahatsızlık, önceki gün gerçekleşen Haziran ayı belediye meclis toplantısında gündeme geldi. CHP’li Erdoğan Yeşil, Bilecik Belediyesi’nin yanında bulunan parkta Suriyelilerin toplandığını ve halkımızın bu parkı kullanamadığını, ayrıca bu kişilerin parka zarar verdiğini söyledi. Konuyla ilgili bilgisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, Suriyelilerin sosyal mekan ihtiyacının karşılanması için ön çalışma yaptıklarını, bu sorunu çözmek istediklerini ifade etti. 
Önceki gün gerçekleşen Haziran ayı belediye meclis toplantısının sonunda, CHP’li Seyfi Özgen söz alarak, çocuk oyun parkı olmayan köylere park yapılmasını istedi. Özgen ayrıca, Kırklar Tepesi’nde yapılacak çocuk parkında çalışma olmadığını ve çocukların buradaki inşaat malzemeleri üzerinde oynadığını belirterek, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi. Özgen ayrıca parkların bir bölümünün tahrip edildiğini belirterek bu yerlerde yenileme çalışması yapılmasını istedi. 
Konu parklardan açılınca CHP’li Erdoğan Yeşil söz alarak ilimizin pek konuşulmayan bir sorununu gündeme getirdi. Belediyenin yanındaki parkta sürekli Suriyelilerin olduğunu belirten Yeşil, vatandaşların buraya çocuklarını götüremediğini ifade etti. Yeşil konuşmasında; “Belediyenin yanındaki parkta sürekli Suriyeliler var. Bilecik halkı oraya çocuklarını götüremiyor. Burada meydana gelen tahribatların bu kişiler tarafından yapıldığını düşünüyoruz. Bu insanlara nasıl engel olacağız? Halkımız bu konuda sıkıntı yaşıyor. Kısacası bunları başımıza baş belası getirdiniz. Her yerde karşımıza çıkıyorlar” ifadelerini kullandı. 
Suriyeli mülteciler konusuna bu şekilde bakmamamız gerektiğini söyleyen Başkan Selim Yağcı, parkta yaşanan olaylarla ilgili bilgisi olduğunu ve zabıta görevlilerine konuyla ilgili talimat verdiğini söyledi. Suriyeliler için alternatif sosyal alan konusunda çalışma yaptıklarını belirten Yağcı, çalışmanın içeriğiyle ilgili ise herhangi bir açıklama yapmadı. Yağcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Olaya öyle bakmayalım. Allah kimseyi vatansız yapmasın. Hiç kimse yerinden isteyerek ayrılmaz. Onlar da mutlaka bir zaruret içerisindeler. O çocuklar da hepimizin çocuğu. Bu anlamda, parka gelene “Sen Suriyelisin, parkta oynama” deme hakkımız yok. Ama oradaki oyuncakları büyük yaştaki kişilerin de kullandığına ilişkin bize şikayet geldi. Zabıta müdürlüğümüzü bu konuda talimatlandırdık. Gün içerisinde gidip, orada rahatsızlık verici, huzursuzluk çıkarıcı veya orada tekel oluşturacak şekilde “Sadece biz bineriz” tarzındaki davranışları engelleme noktasında bir çaba harcıyorlar. Bu bir sosyal problem. Onların da kaldıkları yerler çok sağlıklı değil. Güneş gören sosyal mekanlara ihtiyaçları var. Onlara sosyal mekan oluşturmak için de bir ön çalışmamız var. Onlara “Buradan çıkın, gidin” demek yerine “Bakın sizin için şu çalışmayı yaptık” diyerek oraya kanalize etmek hem daha insancıl, hem daha iyi bir tarz olur diye düşünüyoruz. Konu tam olgunlaşmadığı için meclisimize bilgi veremiyorum ama bu konuda çalışmalarımız var.”

Editör: TE Bilişim