Bilecik Belediyesi tarafından ilimize kazandırılacak olan Şampiyon Tepe Anıtı ile her yıl şampiyonluğunu elde eden Süper Lig takımları Bilecik’te ağırlanacak.

İlklerin şehri Bilecik’te Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Şampiyon Tepe Anıtı Süper Lig şampiyonlarını ağırlayacak.

Orhangazi Mahallesi girişinde, 1500 metrekare alan üzerine inşa edilecek Şampiyon Tepe Anıtında, Süper Lig’te yeralan 18 takımın bayrağı dalgalanacak.

130 metrekarelik Hilal ve Ay Yıldız görselinden oluşacak Şampiyon Tepe Anıtı’nın ortasında Türk Bayrağı yeralırken, etrafından yürüyüş alanları, dinlenme alanları ve peyzaj bölümleri yeralacak.

Her yıl farklı Süper Lig takımlarının Bilecik’te ağırlanacağı, ülkemiz futbol tarihine katkılar sunan isimlerin de yeralacağı ve ilimizin estetik görünümüne katkı sunacak olan Şampiyon Tepe, çalışması kısa bir süre sonra tamamlanarak, vatandaşların ve misafirlerin hizmetine sunulacak.

Belediye Başkanı Nihat Can, Şampiyon Tepe alanında gerçekleştirdiği incelemeler sonrasında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Can, her sene Süper Lig’de şampiyon olan takımın yöneticilerini ve futbolcularını burada ağırlayacaklarını belirtirken konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Burasının adı Şampiyon Tepe olarak geçiyor. Şampiyon olan takımın bayrağının dikilişi ile birlikte düzenlenecek olan bir tepe. Buranın en tepesinde Türk Bayrağı, yanında tüm takımların bayrakları olacak. Yanında da şampiyon olan takımın bayrağı olacak. Burası 1.500 m2 alan üzerine kurulmuş, 100 m2 alanı hilal, 20 m2 alanı yıldız olmak üzere şampiyon olan takımın bayrağını en üst noktada, diğer 2’nci ve 3’üncü takımlarında bayraklarını sıra ile U düzeni halinde yapacağız.”

Geçen senenin şampiyonu Galatasaray anıtın açılışınadavet edilecek

Geçtiğimiz yıl Süper Lig’de şampiyonluğu elde eden Galatasaray takımının yönetici ve oyuncularını dikilecek olan anıtın açılışında ağırlamak istediklerini söyleyen Başkan Can, “ortada da Türk Bayrağımız olacak. Görsel anlamda da Bilecik’imizin girişinde de çok güzel bir peyzaj düzenlemesi ile özel bir yer olacak. Buradaki amacımız; takımlarımızın, yönetici ve futbolcularını burada her yıl ağırlamak istiyoruz. Hatta buranın açılışında geçen sene Galatasaray takımı şampiyon olduğu için başkanı, futbolcuları, yöneticileri olabilir, onlarla birlikte açılışını gerçekleştirmek istiyoruz inşallah. Bu her sene devam edecek. Her sene şampiyon olan takımın bayrağını burada yöneticileri ve futbolcuları ile birlikte çekmek istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel bir proje olacak. Tabi burasını sadece bayrakların olduğu bir yer olarak değerlendirmeyelim, peyzaj anlamında da, oturma yeri anlamında da vatandaşlarımız için güzel bir tepe olacak” dedi.

Bunun yanı sıra Şampiyon Tepe’nin açılışında sürpriz futbolcuların da geleceğini belirten Belediye Başkanı Nihat Can, şuanda AK Parti Milletvekili olan Alpay Özalan isminin gelecek futbolcular arasında yer alabileceğini de aktardı.

Editör: TE Bilişim