Başbakan Davutoğlu’nun ilimizi ziyareti sırasında Bilecik’in adının Ertuğrul olarak değiştirilmesi yeniden gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Şeker, Bilecik’in adının üzerinden suni bir gündem yaratıldığını vurguladı.  Şeker  açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hala hastane yeri belli olmadı”

Orada bir Başbakanın veya bir Milletvekilinin istediği değil onu halk bilecek, ben isterim sen istemezsin, sen istersin ben istemem, bence bir suni gündem yaratıldı. Bence Bilecik’in önemli işleri var. Hala hastane yeri belli olmadı. Hep söylüyoruz biz her gün geçtiğimiz için Polatlı’daki hastane bitiyor, Eskişehir’deki hastane bitiyor, Bilecik’in daha önemli konuları var. Ben onu suni gündem olarak görüyorum.

“Halka sormak lazım”

Benim veya siyasi bir konu değil, bir referandum yapılır, halk neye karar verir, halka sormak lazım. Bilecik’in isminin değişip değişmemesi için benim veya siyasetçinin veya valinin veya Başbakanın karar vereceği bir iş değil bu. Bu halkın karar vereceği bir iş senelerdir ismi olan bir yer ama halk değiştirmek ister değişir, ona bir şey söylemek mümkün değil.

“Kürtçe dersler veriliyor”

Türkiye’de okullar yakılıyor, kürtçe dersler veriliyor, Güneydoğu gitmiş, o kadar çok mesele var ki bugün çok siyasete girip de burada sizin de başınızı ağrıtmak istemiyorum.

 

 

Editör: TE Bilişim