Bozüyük’ü birçok ilde başarıyla temsil eden ve başarılarıyla isminden gururla bahsettiren Bozüyük Belediyesi Kadın Voleybol Spor takımının ilgisizlik ve çaresizlikten dolayı satılması sonrası yaptğımız   “bu ayıp kimin” başlıklı haberimize  takım kaptanı Büşra Göral’dan adeta ders veren bir yorum geldi.

Bozüyük Belediyesi’ndeki yeni yönetim değişikliği ile bir azim ve başarı örneği olarak gösterilen ve filenin sultanları olarak anılan kadın voleybol takımının Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne satılması ve Bozüyük Belediyesi isminin kaldırılmasının istenmesi,  kamuoyunda  azim, alınteri ve emeğe yapılan bir ayıp olarak yorumlandı.

BAŞKAN BAKKALCIOĞLU “SATIŞ KARARI İLE BİR İLGİMİZ YOK”

Satış kararı sonrası yaptığımız “bu ayıp kimin” başlıklı haberimizin ardından Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcığlu da bir açıklama yaparak, belediyenin  satış kararı ile bir ilgisi olmadığını, Bozüyük Belediyes i isminin kaldırılması konusunda da bu ismin verilmesininn hiçbir karara bağlı olmadığından dolayı istendiğini belirterek, “eğer bir ayıp içeriyorsa bu ayıp tamamen satışı yapan kulüp başkanı ve yönetimi ile ilgilidir. Bozüyük Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm amatör spor kulüplerine her türlü desteği EŞİT ve HAKÇA paylaştırarak vereceğimiz gibi çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgi duyacağı tüm spor branşlarında eğer spor kulüplerimiz yeterli desteği veremiyorsa belediyemiz bünyesinde tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi kavrayıcı çözümler üreteceğiz.”demişti.

TAKIM KAPTANINDAN DERS GİBİ YORUM

Bu gelişmelerin ardından Bozüyük Belediyesi Kadın Voleybol  takımının kaptanı Büşra Göral’dan da adeta ders veren bir yorum geldi. Bir başarı hikayesinin çaresizlik içinde çöpe atılmasına karşı tepkisini ortaya koyan  Büşra Göral şu ifadelere yer verdi:

“Bu ayıp kimin... Herkesin doğrusu ,bildiği , takdiri başkadır ama ben kadın voleybol takım kaptanı olarak  Bozüyük’ ü tarihinde ilk kez bu seviyede başarıyla temsil etmiş, Bozüyük halkına voleybolu sevdirmiş sporculara teşekkür etmek yerine  bizlerin bir üst seviye için yetersiz olduğumuzu basın toplantısında dile getiren pek saygıdeğer Bozüyük Belediye Başkanımızın değerlendirmelerini doğru ve etik bulmuyorum. Hiçbir maçımızı izlemeye gelmeden, kariyerlerimiz hakkında bilgi sahibi olmadan yaptığı açıklamaların çok talihsiz olduğu görüşündeyim. Bir yıl boyunca verilen emekler çöpe atıldı . İçlerinde yine en şanslı olanlar biz sporcularız, gider başka bir takımda ekmeğimizi kazanmaya devam ederiz. Burada en şanssız olanlar bize hala her gün mesajlar atan, takımın durumunu merak eden pazar günleri salonu hınca hınç dolduran çok sevgili Bozüyüklü voleybolseverlerdir... Takdir de yine onlarındır. Müspet bilimlerin temellerine dayanan , güzel sanatları seven , fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık delilidir.’Saygılar.”

Editör: TE Bilişim