Projenin ilgi görmesi ve talep gelmesi durumunda çarşının 228 Restaurant alanına kadar uzayabileceğini dile getiren Başkan Yağcı, şehrin girişinde yeni bir aktivite alanı oluşacağını ifade etti.

Başkan Yağcı, Sultaneli Çarşısı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“Sultaneli çarşımız hızla devam ediyor. Orada 15 tane işyeri gerçekleştireceğiz. Oranın dağıtımına ilişkin olarak şöyle bir uygulama yapacağız; girişimcilik uygulama kursları açacağız ve orada herkesten bir proje isteyeceğiz. Belediye olarak oralarda kira parası kazanma gibi bir arzumuz yok.

Temel düşüncemiz; hanımların el beceri işlerinin, turistik eşyaların satılacağı bir alan oluşturmak. Dolayısıyla oradaki o işyerlerini işletecek insanların şehrin geleneklerini, turizm yönünü ortaya koyacak faaliyetlere ilişkin bir proje ortaya koymalarını bekliyoruz.Orada A’dan Z’ye bir düzenleme olacak. Yol biraz içeriye girecek. 30 araca kadar da yanlamasına bir taksi park noktasında olacak şekilde iç kısma orada bir alan oluşturuldu. 11 tane işyeri var. Birisi 50 metrekare üzerinde 2 katlı ev yemekleri restaurantı olacak. Bizim şu andaki SultaneliRestaurantımıza benzer tarzda olacak. Eğer o tutarsa devamında da 228’e kadar orayı o anlamda düzenleyeceğiz ve şehrin girişinde yeni bir aktivite alanı olacak. Daha önceki projelerimizde de bahsettiğimiz bir Sultaneli Çarşısı olacak.”

İşyerlerinin bulunacağı bölgenin genişletme çalışmaları sırasında hastane bahçesinde bulunan ağaçların da daha önceki alanda kesilen ağaçlar gibi kesilip kesilmeyeceği merak edilen bir konu oldu.

Editör: TE Bilişim