Bozüyük Belediyesi tarafından Yenidoğan Mahallesi Manişar Mevkii’nde yapımı tamamlanan Sultan Abdülhamid Han Parkı görkemli bir açılış töreni ile vatandaşların kullanımına sunuldu. Parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçenin her mahallesine farklı projeler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

            "Birileri konuşur AK Parti yapar"           

            Açılış töreninde konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Beş yıldır her mahallemizde, her sokağımızda farklı projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bugün de Yenidoğan Mahallemizde yeni bir parkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Seçimler yaklaştığı zaman ister istemez birileri çok konuşmaya başlıyor. Biz şunu diyoruz;  birileri konuşur, AK Parti yapar. 5 yıl önce 10 ayda tamamladığımız terminali, 5 tane Mahalle Konağı, Kasımpaşa Mahalle konağının revizesiyle beraber 6,  7'ncisi  Akpınar Mahallemizde inşaatı başladı, 8'incisi Yeşilkent te projesi tamamlanıp 9'uncusu da inşallah 4 Eylül Mahallemizde ve bu yıl temellerini atmayı hedefliyoruz. Kültür merkezimiz ve etkinliklerimizle birlikte birçok eseri farklı alanlarla vatandaşlarımızla buluşturduk.  350 bin metre kare yeşil alanı 1 milyon metre kareye ulaştırmış bulunmaktayız. Seyir terasımız, toplam 20 tane klimalı duraklarımızda tüm vatandaşlarımıza soğuk havayı sıcak hale getirip iş yerine rahat bir şekilde ulaşarak hizmet  almalarını sağladık. Kültür gezilerimizde birçok vatandaşımızı tarihi yerlerle buluşturduk. Toplamda bu yıl 3 bin öğrencimizi başta Bilecik ilimizi, Ankara’da Anıtkabir', Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni tanıtarak 15 Temmuz darbesinin izlerini yaşattık. 11.sınıflarımıza da Çanakkale ruhunu yaşasınlar diye çocuklarımızı Çanakkale şehitlerimizle buluşturduk. Mahalle iftarlarımızla beraber bu yıl 60 bine yakın vatandaşımızla birlikte aynı gönül sofralarında bir araya geliyoruz. Terminalde olduğu gibi 10 ay  süre zarfı içerisinde 14 bin 500 metre karelik bir kapalı pazarımızı tamamlayıp tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

            "Yerel ve genel işbirliği projelerimize yansıyor

            Bugün burada yine  değerli bir hizmeti siz değerli halkımıza tüm Bozüyük halkımızın hizmetine sunuyoruz. Şunun bilinmesi gerekir ki bugün Bozüyük 'ün her alanında yerel ile genelin birleştiği birçok proje hayata geçmiş durumdadır. Daha önceki milletvekilimizle birlikte farklı projeleri hayata geçirdik. Üniversitenin hizmete girmesi ve devamındaki projelerle beraber başladığımız projelerin devamı şimdiki milletvekilimiz Halil Eldemir ile aynı hızla açılışlarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bugün açmış olduğumuz Abdülhamid Han parkımızın 9 bin 600 metre karelik toplam alanında ilk başta plan değişikliği yapılıp yeşil alan kazandırılması sağlandı. Bu alanın hemen yanında cami inşaatımızın yapılması ile ilgili o alanında plan değişikliği yine bizlerin sayesinde olmuştur. Buranın maliyeti toplamda 3,5 milyon TL, eski maliyetle 3,5 trilyona mal olmuş ve tamamen belediyemizin işletmesi adı altında burada vatandaşlarımıza hizmet verecektir.

“Şehidimizin ismini yaşatacağız"

Geçtiğimiz günlerde hepimizi derinden üzen ve bu topraklarda hayatının en önemlisini feda eden bir şehidimiz vardı. O şehitlerimiz sayesinde bizler burada sizlerin huzurunda konuşabiliyoruz. Bu şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamamız temennisiyle geçtiğimiz akşamda sayın vekilimizle de konuştuk bizler belediye olarak farklı bir projemize şehidimizin adının verilmesi veya hükümetimiz tarafından yapılan bir proje yine o şehidimizin adının verilmesi gayreti içerisinde olacağız. Burada aynı hassasiyeti gösteren Sayın Kaymakamımızın da destekleri ile inşallah çok kısa bir sürede o şehidimizin adı yıllarca anılacaktır. Ben Sultan Abdülhamid Han’ın söylediği mısralarla sözümü tamamlamak istiyorum. ‘Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam. Zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir.’ Bugün de o şehitlerimiz bu topraklarına sahip çıkıyor ve bizlerde bu hizmetlere devam ediyoruz” diyerek parkın hem mahalle sakinlerine hem de tüm Bozüyük halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

            "Bozüyük'te bereketli bir dönem geçirdik"

            Başkan Bakıcı’nın ardından söz alan Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ise “ Bir siyasetçi için temelini attığı bir tesisin kısa bir sürede açılışını yapması güzel bir şey. Çok kısa bir süre önce bu parkımızın temelini atmaya gelmiştik. Bu parkımızın Yenidoğan Mahallemize, mezarlık karşısına değer katacağını, buradaki insanlarımızın mutluluğuna katkı sağlayacağını söylemiştik. Şükürler olsun böyle bir mübarek Ramazan akşamında da sizlerle birlikte bu güzel tesisi açıyoruz. Cenab-ı Allah mahallemize Bozüyüklü hemşerilerimize hayırlı eylesin inşallah. En kısa sürede de geçen haftalar temelini attığımız alt katında namaz kıldığımız caminin de tamamlanmasını nasip etsin. Tabi biz burada başta Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Belediye Başkanlarımızla, Valilerimizle,  Kaymakamlarımızla, milletvekilleri olarak Bakanlarımızla birlikte ülkemize eserler kazandırmaya, milletimizin mutluluğunu refahını arttıracak eserler kazandırmaya hep birlikte mücadele ediyoruz. Geride bıraktığım 3 yıldır milletvekilliğimizde de yerelle ve genelin uyum içerisinde olmasının neticesinde Bozüyük'te gerçekten çok bereketli bir dönemi geride bıraktık" diyerek ilçeye kazandırılan ve kazandırılacak olan yatırımlardan bahsetti

            Sultan Abdülhamid Han Parkı konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Selami Bağcı tarafından okunan dualar ve protokol üyelerinin hep birlikte açılış kurdelesini kesmesi ile vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılışın ardından Milletvekili Eldemir, Kaymakam Yaman, Başkan Bakıcı ve beraberindekiler park alanını gezerek incelemelerde bulundu. Yenidoğan Mahalle Konağı yanında verilen Mahalle iftarının ardından Milletvekili Eldemir, Başkan Bakıcı ve beraberindekiler tekrar Abdülhamid Han Parkı’na gelerek gece boyunca vatandaşlarla çay içerek sohbet ettiler.

            Mahalle sakinlerinin ve Bozüyüklülerin yoğun ilgi gösterdiği Sultan Abdülhamid Han Parkı’nın açılış törenine Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Hasan Yaman, 22,23 ve 24. Dönem Bilecik Milletvekili ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr Fahrettin Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, muhtarlar, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, parti teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim