Türk siyasetinin köklü partilerinden Adalet Partisi, siyasi arenada bir kez daha yerini alıyor. Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 1961 yılında kurduğu ve 12 Eylül 1980 Darbesi’yle kapanan Adalet Partisi, İçişleri Bakanlığına yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından 12 Ekim 2015 tarihinde resmen kurulmuş oldu. Bilecik teşkilatlanmasına Vezirhan esnaflarından Ahmet Yıldız başkanlığında başlayan parti, merkez sağ partilerine alternatif olarak siyasi sahnede yerini aldı. 

Partinin 100 kişilik kurucular meclisinde Bilecik’ten tek isim olan Ahmet Yıldız, Adalet Partisi’nin Bilecik il ve ilçe teşkilatlarını kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. “Anlayışımız, rahmetli Süleyman Demirel’in çizgisindedir” diyen Yıldız, merkez sağa ilgi duyan herkesi parti çatısı altında birleşmeye davet etti. Gazetemizi ziyaret eden Yıldız, partisiyle ülke siyasetiyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bir yıl içinde yeniden seçim olacak”

“Partiyi kurmak için başvurumuzu geçen ay yaptık. Bu sebeple 1 Kasım seçimlerine giremiyoruz. Yeni seçimlere kadar hazırlık yapacağız. Öyle tahmin ediyoruz ki bu ülkede bir yıl gibi kısa bir süre içinde yeniden seçim olacak. Bu sebeple ben ve arkadaşlarım çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz.”

“Hedefimiz merkez sağda tek adres olmak”

Siyasi anlayışlarının rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in çizgisinde olduğunu ifade eden Yıldız, “Demokrat Parti’nin merkez sağ görüşündeyiz. Felsefemiz belli, ilkelerimiz belli. 7 Haziran seçimlerinden sonra, ülkemizde bir merkez sağ partiye ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz için biz de Adalet Partisi’ni kurduk. Yok mu merkez sağda parti? Bir sürü parti var. Bunlardan birisi de Demokrat Parti. Ama şu an Demokrat Parti Ak Parti’nin arka bahçesi olduğundan dolayı, biz yeni bir oluşuma gerek duyduk. Bunun adı da Adalet partisi oldu. Hedefimiz merkez sağı tek adreste toplamak.”

 “Eski hataları tekrarlamayacağız”

Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokrasiye kuvvetle bağlı bir parti olduklarının altını çizen Yıldız, “Tüm kesimleri, esnafı, köylüyü, çiftçiyi rahatlatmak için çalışacağız. Eski hataları yapmayacağız ve yeni doğrular ekleyeceğiz. Partimizin kadrolarını genç tutacağız. Bize ilgi duyan, merkez sağa ve demokrat misyona ilgi duyan herkesi, hangi görüşe sahip olurlarsa olsunlar, partimize davet ediyoruz” dedi.

“Üye yapma konusunda mahkemelik olan Ak Partililer var”

Açıklamalarında Ak Parti’nin üye yapma şeklini de eleştiren Yıldız, “Partimize bir sorunu için başvuran insanları üye kaydetmeyeceğiz. Bize başvuran vatandaşlar bizim misafirimizdir. Onların dertlerini dinleyeceğiz, bütün sorunlarını çözeceğiz. Ama “partimiz üye ol” demeyeceğiz. Bunu neden söylüyorum, çünkü bu konuda mahkemelik olmuş Ak Partili insanlar var. Vatandaş derdi için başvuruyor, bir bakıyor Ak Parti’ye üye olmuş. Bizim felsefemizde böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim