Cafer Elmas


Bozüyük ilçemizin Bozalan köyünden doğan Karasu Deresi'nden, Bilecik, Pazaryeri, Osmaneli, Söğüt, Çaltı, Bayırköy ve Küre'ye içme suyunu alıyordu. Yaklaşık çeyrek asırdır kavgası verilen proje kapsamında Bilecik'in nüfusunun yarısından fazlasına su verilirken, karasu kaynağında azalma hiç hesaba katılmamıştı. Geçtiğimiz yıl kışın az olması ve gereken yağmurların yağmaması nedeni, ile dere yatakları kururken göllerde de büyük çekilmeler olduğu gözlendi.Bilecik ve ilçelerine kendi cazibesi ile karasu kaynağındaki su yıllardır su ihtiyacını karşılarken belediyeler yaptıkları depolar ile vatandaşlarına suyu sorunsuz verebiliyorlardı. Karasu kaynağından  belediyelere 500 litre su verilmesi yer alırken, su verildikten sonra vadiye kalan su miktarı 1.500 litre olduğu belirtilmişti.



Ne varki son aylarda su kaynağından azalma olduğu ve su  debisinin düştüğü için su sıkıntısı çekilmeye başlandı. depolardaki su demilerinde de düşme meydana geldiği öğrenilirken belediler vatandaşlara su verebilmek için ayrı formüller aranmaya başladı.

Belediye yetkilileri vatandaşları bu konuda uyarırken daha tasarruflu olmaya çağırarak depolardaki sularında her geçen gün azaldığını ileriki günlerde Bilecik ilçe ve beldelerinin su sıkıntısının yaşamasının kaçınılmaz olduğu belirtildi. Konuya ilişkin karasu birliği başkanı,Bilecik belediye Başkanı Selim Yağcı’nın konuya ilişkin geniş çaplı açıklama yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim