Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Ceza İnfaz Kurumu arasında, hükümlülerin topluma kazandırılması ve meslek sahibi yapılması amacıyla seracılık ve fidancılık işlerinde çalıştırılması için protokol imzalandı. Protokol törenine, Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Şen ve üniversite adına Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran katıldı.

         Prof. Dr. İlhan Doran protokol töreninde yaptığı açıklamada, ilk aşamada 3 mahkumun fakülte dahilinde çalışmaya başlayacağını ancak ilerleyen dönemlerde bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Hükümlülere sebze, meyve yetiştiriciliği, seracılık ve fidancılığın yanı sıra ipek böcekçiliği ve mantar yetiştiricilinin de öğretileceğini belirten Doran, mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra burada öğrendikleri sayesinde para kazanma şansına sahip olacaklarını söyledi.

         Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Şen ise, kurum olarak temel amaçlarının hükümlü ve tutukluları topluma yeniden kazandırmak olduğunu, bu amaçla kendilerinin de çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar sergilediklerini söyledi. Şuan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 250 ila 280 hükümlü bulunduğunu söyleyen Şen, Gölpark’ta 4 hükümlünün temizlik işinde çalıştığını hatırlattı. “Suçluyu kazırsan altından insan çıkar” diyen Müdür Şen, üniversiteyle böyle bir protokole imza atmaktan da son derece mutlu olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim