Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile yapılan yeni atmalar çerçevesinde hemşerimiz Mehmet Mut Mülkiye Müfettiş’liğinden İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı.

Atamaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mut, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’’ın takdirleriyle İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teveccühlerinden dolayı şükranlarımı arz ederim Rabbim utandırmasın.” dedi.

Mehmet Mut Kimdir?

1983 yılında Bilecik merkezde doğdu.

İlkokulu, Bilecik, Pazaryeri, Bozcaarmut Köyü ilkokulunda okudu.Ortaokul ve liseyi, Bilecik İmam-Hatip Lisesi’nde parasız yatılı olarak bitirdi ve 2000 yılında mezun oldu.

Lisans eğitimimi ise Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi’nde (2006), Yüksek Lisans eğitimimi yine Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi A.B.D.’da (2009) tamamladı.

GOP Üniversitesi, Cumhuriyet Tarihi A.B.D.’da doktora yapmakta olup tez aşamasındadır.

Mülki İdare Amirliği mesleğine, 95. Dönem, Bilecik Kaymakam Adayı olarak intisap etti.

Sırasıyla; Amasya-Göynücek Kaymakamlığı (2011-2013), Adıyaman-Tut Kaymakamlığı (2013-2015), Hakkari-Çukurca Kaymakamlığı (2015-2017) yapmıştır.

Ardından İçişleri Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı.

Aynı tarihte (15.09.2017) geçici görevle İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Bakan Danışmanlığına ve İçişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörlüğü’ne görevlendirildi.

2019 yılında açılan Mülkiye Müfettişiliği sınavını kazanarak Mülkiye Müfettişi oldu. Evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilişim