Kampanya kapsamında; günlerdir yangın alanında olan ve ıslanan kıyafetlerini  değiştirmekte sıkıntı çeken kişiler için çeşitli giyecek ürünleri toplanıyor.
“GİYECEK DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Kampanya hakkında gazetemize bilgilendirmelerde bulunan Bilecik Orman İşletme Müdür Yardımcısı Rabiye Tuncer, söndürülmesi için günlerdir büyük çaba gösterilen yangında bulunan mücadele ekipleri için STK’lar tarafından bir destek talebi geldiğini belirtti.
Gelen talep üzerine Tuncer’in “Pek çok kişi yangının söndürülmesi sırasında en büyük sıkıntıyı ıslanan kıyafetlerini değiştirmekte çekiyor. Bu yönde bir desteğe ihtiyacımız var” şeklindeki beyanının ardından STK’lar tarafından kıyafet yardımı öncelikli bir kampanya başlatıldı.
Yangının biran önce söndürülmesi için çevre illerden dahi pek çok kişinin yardıma geldiğini belirten Tuncer, bu yardımlarla beraber orada bulunan kişilerin ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılanacağını ifade etti. Tişört, atlet, pantolon gibi giyecek ürünlerin toplanacağı kampanya kapsamında yardım yapmak isteyen kişiler; Eskişehir AFAD ve Eskişehir Orman Bölge’ye yardımlarını ulaştırabilecekler.
KAMPANYA TÜRK EĞİTİM-SEN İLE BAŞLADI
Kampanya, Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi tarafından başlatıldı. Türk Eğitim-Sen kampanyaya destek mesajlarını vatandaşlara şu şekilde iletiyor:
“Şuan almış olduğumuz habere göre Bozüyük’teki yangın yerine acil (büyük beden) iç çamaşırı, çorap, tişört, pantolon ya da eşofman ve battaniyeye ihtiyaç varmış. Çalışan ekip sürekli ıslandığı için üzerini değiştirmesi gerekiyormuş. Bu konuda yardım etmek isteyen arkadaşlarımız yardımlarını Bilecik'te Orman İşletme Müdürlüğü’ne, Bozüyük’te ise Bozüyük Orman İşletme Şefliği’ne teslim edebilirler. NOT: Lütfen bu bilgiyi eş, dost ve çevrenizdeki herkese ulaştırınız.”

Editör: TE Bilişim