Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İstasyon Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, spor yapmak imkanı olmayan 54 öğrencinin yüzme, futbol ve basketbol branşlarında eğitim verileceğini söyledi. 

Projenin 6 ay süreceğini bildiren Yıldız, ''Proje bitiminde temel spor eğitimleri alan çocuklarımızı müdürlüğümüzün spor çalışmalarına yönlendireceğiz. Spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar. Spor kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, işbirliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir.'' dedi.

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım da projeyle gençlere sportif yetenekler kazandırmayı, onlara sporu sevdirmeyi, kendilerine ait kişisel kimliklerinin gelişimi için katkı sağlamayı, özgüvenlerinin artırılması için çalışmalar yapmayı, topluma faydalı nesiller olma yolunda rehberlik etmeyi, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmaları noktasında yardımcı olmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Konuşmaların ardından Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun ile daire müdürleri, çocuklarla birlikte sportif faaliyetlerde bulundu.

Editör: TE Bilişim