Hasan Güner
Bisikletliler Derneği Bilecik İl Temsilcisi Hakan Yavuz, 3. Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali’ne ulusal çapta katılım beklendiğini ifade ederek, festivalin Bilecik’in tanıtımına ve gençlerin sosyalleşmesine katkısı olacağını söyledi.
2 gün sürecek festival dahilinde gerçekleşecek etkinlik ve yapılacak ikramlar için sponsor arayışı içinde olduklarını vurgulayan Yavuz, “Gençlerin sosyalleşmesi amacıyla kayıt ücreti almıyoruz. Onun yerine hem ilin esnafları kazansın hem de reklamları olsun diye sponsorlar aracılığıyla bu festivali yapmak istiyoruz. Yiyecek ikramları, bisiklet ekipmanları, daha sonra arkamızdan takip edecek vasıtalar için ücretler gerekli. Ayrıca değişik sürprizlerimiz olacak. Bunlar için sponsor arayışı içindeyiz. Derneğimiz Avrupa Bisiklet Federasyonu’nun tam üyesi olduğundan dolayı, derneğe bağış yapılacak olan ücretlerde bağış makbuzu verebiliyoruz.” dedi.
Bu sene Bilecik ve Söğüt’te gerçekleşecek festivalin, seneye de Bilecik ve Osmaneli’de gerçekleştirilmesini düşündüklerini ifade eden Yavuz, “Amacımız yıllar geçtikçe ilimizi çevre şehirlerden gelenlerine tanıtmak. Bir kişi; on kişi, on kişi; yüz kişi… Düşüncemiz bu. Önemli olan Bilecik’i tanıtmak, Bilecik gencinin kötü alışkanlıklardan uzak durarak sosyal faaliyetlerde bulunması” dedi.
Türkiye’de en az 3 milyon insanın sürekli bisiklete bindiğini söyleyen Yavuz, “Motorlu taşıtlar, yarattığı çevre kirliliği, gürültü ve trafik sorunu nedeniyle şehirleri yaşanmaz hale getiriyor. Yalnızca bununla da kalmayıp, tükettikleri fosil yakıtlar yüzünden iklimi değiştiriyorlar. İnsan kaynaklı iklim değişikliği geri dönülemez noktaya gelmeden önce harekete geçmeli, yaşam biçimlerimizi değiştirmeliyiz. Bu değişimi yapabilecek gücün, hepimizin yüreğinde ve enerjisinde olduğunu biliyoruz.
Bisiklet, petrolsüzdür. İklimi değiştirmez; doğayı kirletmez. Enerjisi sizin enerjinizdir. Bisiklet adaletlidir; bazen siz onu taşırsınız, bazen o sizi. Trafikte kaldığınızda, egzoz dumanlarından nefes alamaz hale gelirsiniz. Bisiklet sağlıktır. Aracınızı park edecek yer bulamazsınız; bisiklet hiçbir taşıtın giremediği yerlere kolayca girip çıkabilir. Bisikletle ulaşım; çevre dostudur. Trafik sorunun çözümünü sağlayacak önemdedir. Sağlıklı bir yaşam sunar. Bisikleti seven, çiçekleri de yaşatır.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim