Saadet Partisi İl Başkanı Seyfettin Tıkız,  İyi Parti’nin erken seçime girmekte bir sıkıntı yaşamaması adına CHP’li 15 Vekil’in İYİ Parti’ye geçmesini değerlendirdi.

Erken seçime gidilmesinin  İYİ Parti’yi seçime sokmamak adına mı yapıldığı sorusunu akıllara getirdiğini belirten Tıkız, “CHP’nin yapmış olduğu kontratak, siyasi etik açısından çok hoş durmamaktadır. Ancak alınan seçim kararının bir hafta sonrası olması durumunda İyi Parti açısından seçime girememe tehlikesi yokken, bilerek seçim tarihini 24 Hazirana almak da en az o kadar siyasi etik açısından hoş olmamıştır.” Dedi.

Tıkız açıklamasında şu ifadeler eyer verdi:

“24 Haziran 2018 tarihinde ülkemiz hızlandırılmış seçime gidiyor. Malum olduğu üzere 16 Nisan 2017 tarihinde bir referandum yaptık. Bu referandum ile beraber yeni bir sisteme geçiş yapmış olduk. Adına Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi dediğimiz yeni sistem, yapılacak genel seçimler ile beraber hayata geçirilmesi gerekiyor. Referandumdan sonra maksimum 6 ay içinde uyum yasalarının çıkarılması, böylece belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını sağlamak yürütmenin yükümlülüğündedir.

   16 Nisan tarihinde yapılan referandumun üzerinden bir yıl geçmişken maalesef uyum yasaları ile alakalı çalışmalar yapılmamıştır. Çalışma yapılmış ise de kamuoyunun bilgisine sunulmamış, meclisten geçirilip yasalaştırılmamıştır.  Aslında hükümet bu çalışmaları yapmamış olması nedeni ile yasalar önünde mesuldür.

    Tam böyle belirsiz  bir ortamda hükümet kanadı, defalarca erken seçim yok ifadelerine rağmen çok erken bir seçim kararı almıştır. İster istemez akıllara şu soru gelmiştir. Bu şekilde alınan bir karar ile, acaba İyi Partinin seçime girilmesinin önüne mi geçilmek isteniyor?  Tartışmaların devam ettiği süreçte CHP bir hamle yaparak 15 milletvekilini istifa ettirip, İyi Parti saflarına geçmesini sağladı. Böylece İyi Partinin seçime girilmesinin önünde ki engel kaldırılmış oldu. Hayırlı olmasını diliyoruz.

    CHP’nin yapmış olduğu kontratak, siyasi etik açısından çok hoş durmamaktadır. Ancak alınan seçim kararının bir hafta sonrası olması durumunda İyi Parti açısından seçime girememe tehlikesi yokken, bilerek seçim tarihini 24 Hazirana almak da en az o kadar siyasi etik açısından hoş olmamıştır. Hiç kimse yasaların ve teamüllerin arkasından dolaşmaya kalkmasa çok daha iyi olurdu. Her şey normal seyrinde gitmesi herkes açısından şık olan davranıştır. Bütün bunlara rağmen CHP’nin yaptığı bu hamle sonucunda İyi Partinin seçimlere girebilecek olmasını olumlu karşıladığımızı kamu oyu ile paylaşmak istedim. Saygılarımızla…"

Editör: TE Bilişim