Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy ve Milletvekili Bahattin Şeker, Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm planının kendi yönetimlerinde yapılmayacağını beyan ederek, vaatlerini noterden tasdik ettirdiler.

Noter çıkışı açıklama yapan Şensoy, geçtiğimiz günlerde İstiklal ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlarıyla yapmış oldukları toplantıda, kentsel dönüşüm planıyla ilgili görüşlerini açıkladıklarını ve dönüşüm yapılmayacağının sözünü verdiklerini hatırlattı. Şensoy:  “Sözümüzü noterden taahhüt edeceğimizi belirtmiştik. Evet sözümüz de senettir, ama noter taahhüdü ile de burada yaşayan vatandaşlarımızın akşamları rahat uyumaları için Sayın Bakanımla birlikte beyanımızı taahhüt etmiş bulunmaktayız. Bizim belediye başkanlığımız döneminde Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerimizin istemediği, gönüllü olmadıkları kentsel dönüşüm planını yapmayacağımızı buradan açık bir şekilde kendilerine söylüyor ve bunun peşinde olacağımızı belirtiyorum. Ben kendilerine tekrar rahat olmalarını ve 30 Mart’ta gereken hesabın verileceğini ve mahalle sakinlerimizin daha mutlu ve daha iyi yaşamaları konusunda da destek olacağımızı beyan ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

Hüseyin Şensoy ve Bahattin Şeker imzalı beyanname:

 ***

BEYANNAME

Bilecik Merkez Cumhuriyet Mahallesi ve İstiklal Mahallelerimiz mevcut yerel yönetimce kentsel dönüşüm kapsamına alınmış ve tapu kayıtlarına  da şerh konulmuştur.

Bizler MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin ŞENSOY ve Bilecik MHP Milletvekili Bahattin ŞEKER olarak bu mahalle sakinlerimizi; emsallerinde olduğu gibi borçlandıracak, doğup büyüdüğü evde huzur içinde yaşamasını engelleyecek, çocuklarına ve torunlarına yaşadığı evi miras bırakma hakkını elinden alacak toplumsal menfaate uygun olmayan iki mahallemiz için bu KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI UYGULAMA YÖNTEMİNİN TARAFIMIZDAN YAPILMAYACAĞI ve yasal çerçevede bu uygulamadan vazgeçilmesi için tüm gerekli çalışmayı yapmayı bundan sonra yapılacak çalışmalarda da aynı hassasiyetleri göstereceğimizi kabul ve beyan ederiz.

***





Editör: TE Bilişim