Bilecik Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı son toplantısının ikinci oturumu gerçekleşirken Belediye Başkanı Semih Şahin ile AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantı sonunda AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya’nın gündem dışı söz almak istemesine Başkan Şahin, “Gerek yok, Eylül’de konuşursunuz, tatil yapın dinlenin, gerilmeyin” dedi.

Bunun üzerine kendisine Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından söz hakkı verilmediğini aktaran AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya, Cumhur İttifakı adına açıklama yaptı.

Basın mensuplarına 15 Temmuz 2016’da yanşana darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla açıklama yapmak için Başkan Şahin’den söz istediğini aktaran Kaya, “15 Temmuz 2016 yılında ülkemizde hain bir darbe girişimi yaşandı. Meclisimiz önümüzdeki ay tatil olacağından bununla ilgili bir konuşma yapmak istedik. Başkanımız rahatsız olacağı bir konuşma yapılacağını düşünerek bu durumu engelledi. Bir önceki meclis toplantısında da söz istememize rağmen söz verilmeyerek meclis kapatıldı. Biz MHP grubu ile birlikte bu durumu protesto ediyoruz. Bu durumla ilgili ne yapacağımıza da önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Ben yapmak istediğim konuşmayı sizler aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyorum ve rahatsız olacak ne var takdirini kamuoyuna bırakmak istiyorum” dedi.

Çetin Kaya, konuşmasının devamında ise;

“Tıpkı kişiler gibi, milletlerinde karakteri vardır. Bizim milletimizin karakteri gerçekten erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir.

Türk Milleti’nin yüksek karakteri yüz yıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu 15 Temmuz 2016’da millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz demokrasi zaferimizdir.

Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin en şerefli sayfalarında adını yazdırarak ölümsüzleştiler İnşallah bu millet böyle darbe girişimleri ile bir daha karşılaşmasın. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın demokrasi.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim