SGK İl Müdürü Celalettin Ateş,  iş kazası sonucu bacağını kaybeden ve 3 aydır malulen emekli olmayı bekleyen işçiyle ilgili haberimiz üzerine açıklamada bulundu. İşçi Mehmet Denizli’ye 3 ay önce 1418 lira iş göremezlik maaşı bağlandığını belirten Ateş, malulen emekli edilmesinde yaşanan gecikmenin sebebinin ise SGK’nın genel sisteminde yaşanan sorundan kaynaklandığını söyledi. Ateş, durumla bizzat kendisinin ilgileneceğini ve Genel Müdürlüğü arayarak sistemde yaşanan sıkıntının mağduriyetlere sebep olduğunu bildireceğini ifade etti.

Osmaneli’de bir döküm fabrikasında çalışırken geçirdiği iş kazası sonrası sağ bacağını kaybeden ve uzun süredir malulen emekli olmak için uğraşan Mehmet Denizli isimli vatandaş, evine ve 2 çocuğuna bakmakta zorluk çektiğini belirterek yetkililerden yardım istemişti. Konunun gazetemizde yer almasının ardından SGK İl Müdürü Celalettin Ateş gazetemize bir açıklama yaparak, bahsi geçen şahsa 3 ay önce iş göremezlik maaşı bağladıklarını ve aylık 1418 TL geliri olduğunu, malulen emekliliği için ise gerekli dosyanın hazırlandığını ve işlemin gerçekleşmesi için SGK’nın sisteminin devreye girmesini beklediklerini söyledi. Türkiye genelinde kullanılan sistemin yenilendiğini, bu nedenle uzun süredir işlem yapamadıklarını ifade eden Ateş, sistemde yaşanan sıkıntıyı bizzat Genel Müdürlüğe ileteceğini söyledi.

Kaza geçiren işçinin kendisiyle görüşmediğini, durumunu gazeteden öğrendiğini belirten İl Müdürü Ateş, “Bu arkadaşımız bize başvurmuş ve ilk aşamada kendisine iş göremezlik ödeneği bağlamış, emekliliği için ise gerekli dosyası hazırlanmış, sistemin devreye girmesi bekleniyor. Yani kısmi bir mağduriyet söz konusu. Bir Bilecikli olarak vatandaşlarımızın mağduriyeti en çok beni üzer. Sistemdeki sorunla ilgili bizzat ben Genel Müdürlüğümüzle irtibata geçeceğim. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşadıklarını dile getireceğim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim