Bilecik’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bilecik Engelsiz Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği ile Kent Konseyi ortaklığında program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda dernek başkanı Halit Altıntaş tarafından Atatürk anıtına çelenk koyuldu.

“HER İNSANA GÖREV DÜŞÜYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Bilecik Engelsiz Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş şunları söyledi:

“Bilecik Engelsizim Yaşam Derneği Başkanı olarak 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla burada toplanmış bulunmaktayız.Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Derneğimizin kuruluş amacı bütün engelli kardeşlerimize yardım etmektir ve bizde elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.

Gözlerinizin görmediğini, doğadaki bin bir rengi keşfedemediğinizi ya da yürüyemediğinizi, gönlünüzce koşamadığınızı, fikirlerinizi ifade edemediğinizi, tek başına yemek yiyemediğinizi, güzel şarkıları dinleyemediğinizi, sevdiklerinizin sesini duyamadığınızı hiç düşündünüz mü?

Bugün gündeme gelen engelliler işte her gün böyle yaşıyorlar.

Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, özürlülere karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor.

Sonuç olarak 3 Aralık engelliler günü konusunda şunu söylemek istiyorum: Siz engelli olmayan kişilere düşen görevler var: Engellilerle yan yana geldiğinizde onları anlamaya çaba gösterin. Acıyarak değil tanımak amacıyla onlara yaklaşın. Belki onlar konuşmakta çekingen olabilirler. Siz ilk adımı atarak bu paylaşımı kolaylaştırın. Şunu unutmayın: onlar sizin gibi bir insan. Sadece bazı organlarını tam kullanamıyorlar.

“ASIL ENGELLİLER ONLARI GÖREMEYENLERDİR”

Toplumumuzu ancak çok çalışarak, tüketici olmaktan üretici konuma geçerek daha ileriye götürebiliriz.”

Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ise,“Bugün sorunların ve çözümlerin konuşulduğu bir gündür. Yaşanan sorunlar sadece bizim değil, ailemizin, çevremizin, toplumun kısaca insanların ortak sorunudur.

Engelli olmamız çeşitli nedenlere bağlıdır. Normal bir hata sürmemiz, anacak toplumsal duyguların çoğalması ile oluşur. Engellilerin üretime ve sosyal hayata katılması sorunların çözümünde çok önemlidir.Tüm engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için gayret göstermeliyiz.Gönüllüler engellilerimizin daha rahat bir hayat yaşaması için daha fazla gönüllü olmalıdır diye düşünüyorum.Asıl engelliler onları göremeyenlerdir.”

Diğer yandan her 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde olduğu gibi Engelsiz Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği başkanı programa katılımın az olması sebebiyle sitemlerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim