Cafer Elmas

Murat B. adındaki genç ardı ardına gerçekleştirdiği suçlar ile adeta cezaevine girmek için çaba sarf etti. 3 motosikletin çalınma olayında şüpheli olarak gözaltına alınan genç serbest kaldı. Ardından Babaannesinin evini ateşe verdi. O da yetmedi gece yarısı bir eve hırsızlığa yeltenince asayiş ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak muradına erdi ve cezaevine girdi.

Geçtiğimiz günlerde il merkezinde çalınan 3 motosiklet, Asayiş Şube Müdürü Seyhan Yıldırım öncülüğünde ekiplerin başarılı çalışması ile çözüldü. Hırsızlık şüphelisi Murat B.(22) gözaltına alındı ve sorgusunun ardından adliyeye sevk etti. Şüpheli Murat B. nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

Murat B. Bir sonraki akşam da babaannesi ile birlikte kaldığı evi ateşe verdi. Bilecik İstiklal Mahallesinde çıkan yangında şüpheli olarak göz altına alınan Murat B. karakolda verdiği ifadede suçunu itiraf etti. Sorgunun ardından yine adliyeye sevk edilen Murat B.  savcılıkta verdiği ifadede babaannesi ile arsında tartışma yaşandığı için böyle bir şey yaptığını ve pişman olduğunu söyleyince yine savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Bilecik Asayiş Şube Müdürü Seyhan Yıldırım Murat B.’nin rahat durmayacağını anladı ve ekiplerine şahsa dikkat etmeleri talimatını verdi. Önceki gece İsmetpaşa Mahallesi Mustafa Kemal Sokak’ta oturan M.Ö, evinden sabaha karşı  04.15 sıralarında gelen ses üzerine durumu 155 bildirdi. Olay yerine gelen Asayiş ekipleri evi soymaya kalkan Murat B.’yi kaçmak üzeri iken suçüstü yakaladı. İfadesi alınan Murat B. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Editör: TE Bilişim