Önceki gün Belediye Merkez Çay Bahçesi’nin İhalesi Komisyon tarafından iptal edilmesinin ardından ihaleye alıcı olarak giren  ve mağdur olan Ercan Garip ile Ufuk Aşçıoğlu, sonuna kadar haklarını arayacaklarını ve ihaleyi yargıya taşıyacaklarını belirttiler.


Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER)  başvurduklarını belirten ihale mağdurları  ihalenin Komisyon tarafından iptal edilemeyeceğini, ediliyorsa kendilerine yazılı gerekçenin verilmesi gerektiğini söylediler.

Komisyon Başkanı tarafından ihalede söz hakkı verilmediğini ve Zabıtalar tarafından zorla dışarıya çıkarıldıklarını belirten Garip ve Aşçıoğlu, kamu yararı denilerek iptal edilen Merkez Çay Bahçesi için 15 bin ile 20 bin TL’ye kadar kira bedeli vermeyi düşündüklerini belirttiler.

İhaleye girmek için şartnameyi almaya gittiklerinde bile kendilerine zorluk çıkarıldığını, ihalede Komisyon Başkanlığı yapan Kadri Şentürk tarafından ihale şartnamesinin verilmek istenmediğini ve ihaleye girmelerini istemediklerini, girseler bile alamayacaklarını, boşuna masraf yapmamaları gerektiğini söylediğini iddia etiler.

Belediye’nin diğer ihaleye çıkan yerlerde bulunmamasına rağmen Merkez Çay Bahçesi  ve 5 yerde daha devir hakkı koyduğunu bu dükkanlarında Belediye adına kurulan Bilecik Kayı Şirketi’nin kiraladığını bununda manidar olduğunu belirttiler.

Kamu yararı düşünülüyorsa neden 44 nolu çay bahçesini 550.00 TL’ye Bilecik Kayı Şirketi’nin aldığını da soran Garip ve Aşçıoğlu, burada neden kamu yararı gözetilmediğini sordular.

Bu çay bahçesinin kim tarafından ve ne kadar kira bedeli ile işletileceğini de merak ettiklerini belirten ihale mağdurları Belediye’nin vatandaşın yanında olması gerekirken, vatandaşları birbirine düşürdüğünü de savundular.

Bu duruma müdahale edeceğini ve Bilecik esnafının yanında olduğunu düşündükleri Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın gereken doğru kararı vereceğine inandıklarını söyleyen  Garip ve Aşçığolu, daha öncede birçok ihaleye girdiklerini ilk defa böyle bir davranış ile karşılaştıklarını belirterek BİMER’e başvurarak  ihalede yaşadıkları hoş olmayan davranışı yazdıklarını ayrıca avukat ve ihale uzmanları ile görüştüklerini belirttiler.

İhale Komisyonu’nun böyle bir karar alamayacağını ve Komisyon Başkanı’nın ihaleyi iptal ediyorsa kendilerine gerekçeli yazılı kararı vermek zorunda olduğunu da belirten Garip ve Aşçıoğlu, bu durumu yargıya taşıyacaklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirttiler. 

Editör: TE Bilişim