Cafer Elmas

AK Parti’nin milletvekili aday adayını belirleme süreçlerinden biri olan temayül yoklaması geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Alışıldığı gibi yoklamanın sonucu yine açıklanmadı ve zarfların bulunduğu çuval mühürlenerek Ankara’ya götürüldü.

İl Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Ramazan Kurtulmuş ve Söğüt ilçe yönetiminden istifa ederek aday adayı olan Niyazi Serhat Karakoyun, partinin aldığı karar gereği yoklamaya katılmazken, delegeler diğer 9 aday arasından bir tercih yaptı. Katılımın yüksek olduğu temayül yoklamasında 972 delegenin 694’ü oy kullandı.

Aday adayları, oy kullanacak partilileri kapıda karşılayarak oy isterlerken, temayülde 1. çıkabilmek için son ana kadar çalıştılar. İçinde zarfların bulunduğu çuvallar mühürlenerek Ankara'ya götürülürken, sonucun sır gibi saklanması, çıkacak sonucu oy veren delegeler ve aday adayları dahil kimsenin bilmeyecek olması ise düşündürücü bulundu.

Önceki haftasonu gerçekleşen aday adayı tanıtım toplantısına sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmayan ‘çanta aday’ Hayriye Zümrüt Demir’in temayül yoklamasında da olmaması dikkatten kaçmadı.

AK Parti seçim işleri başkanı Mehmet Turhan yaptığı açıklamada, temayül yoklamalarının alınan MKYK kararları gereği tüm Türkiye’de adayların belirlenmesinde teşkilatların da görüşünün alınması amacıyla yapıldığını söyledi. Temayül yoklamasının Türkiye'nin hiçbir yerinde açıklanmadığını anımsatan Turhan, “Genel merkeze götürülüyor ve orada da açıklama yapılmıyor. Sadece teşkilatlar değerlendirmeler yaparken diyor ki “getir bakalım teşkilatlar ne düşünmüş bu adaylar hakkında” böyle bir çalışmaydı. Katılım çok iyiydi ve salon doluydu. Bütün oy kullanabilecek düzeyde olan hasta veya il dışında olmayan herkes gelip çok rahat ve şeffaf bir şekilde oyunu kullandı. Bütün adaylara başarılar diliyorum. Katılımcı arkadaşlarında eline yüreğine sağlık. Temayül yoklamasının ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisi ile.” dedi ve 7 Haziran 25. dönem milletvekilliği seçimleri için yapılan temayülde  972 oy kullanması gereken kişiden 694 kişi imzası alarak oyunu kullandığını, katılımın %71 oranında gerçekleştiğini ifade etti.

Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde yapılan temayül yoklamasına, Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Bursa Milletvekili Önder Atlı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve delegeler katıldı.

Editör: TE Bilişim