Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; aralarında Bilecik Valisi Süleyman Elban’ın da bulunduğu 41 ilin valisi değişti.

Yayınlanan KHK’ya göre; Bilecik kamuoyu tarafından çalışkanlığı ile oldukça takdir edilen ve sevilen Vali Süleyman Elban; Ağrı'ya atanırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın BilecikValisi oldu.

 İlimize atandığı ilk günlerde 15 Temmuz darbe girişimini kucağında bulan ve aylarca FETÖ operasyonları ve soruşturmaları ile uğraşan son 5 aydırda ilimiz için önemli projeler üzerine çalışan ve hayata geçiren Vali Süleyman Elban'ın zamansız tayini manidar bulundu.

Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi’nde Alp elbiseli askerlerin nöbet tutma projesine imza atan ve hayata geçirmesi ile Bilecik kamuoyunun yanısıra ulusalda da gündeme oturan Vali Süleyman Elban  kurum binalarının özellikle Valilik, Adliye ve Emniyet binalarını yeni bir yere taşıma  projesinnde çok uğraş vermiş ve sona gelmişti.

Yeri ve projesi tamamlanan sadece onayı beklenen yeni Valilik binası için gün sayarken gelen bu kararname Bilecik kamuoyu tarafından şaşırtıcı bulundu.

Diğer yandan yine Bilecik için önemli olan ve projesi onaylanan su tahlil çalışmaları yapılan merkeze çok yakın bir yerdeki gölet çalışmalarında da son aşamaya gelindiği projeyi gerçekleştiren Vali Elban’ın daha birçok projesi bulunurken tayin olması kamuoyunda Bilecik açısından hiçte hoş karşılanmadı.

Genç, başarılı ve çalışkan, ilk Vali olduğu bir ilde bu kadar yatırımcı olan bir Vali’nin neden görevden alındığı halen anlaşılamazken, Bilecik kamuoyu tarafından Vali Süleyman Elban’ın Ağrı’ya atanması üzüntüyle karşılandı ve ilimiz için büyük bir kayıp olduğu yorumlarına sebep oldu.

Editör: TE Bilişim