Bilecik Hayvanları Koruma Derneği, soğuk havada sokak hayvanlarının aç kalmaması için yoğun çaba harcıyor. Duyarlı vatandaşların yaptığı mama yardımlarını sahipsiz hayvanlara ulaştıran Dernek, bu özverili çalışmalarıyla kamuoyundan büyük takdir topluyor

Sadece şehir içindeki hayvanların değil, ilçe ve köylerin çevresinde yaşam mücadelesi veren sahipsiz köpeklere de ulaşan Bilecik Hayvanları Koruma Derneği’ne Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürlüğü de destek oluyor. Geçtiğimiz günlerde Müze Müdürlüğü önüne yerleştirilen “yem-matik” ile sokak hayvanlarına su ve mama kaynağı oluşturan Orman ve Su İşleri, Hayvanları Koruma Derneğinin topladığı yardımların il çevresinde dağıtılmasına yardımcı oluyor.

Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Esma Sühendan Senger, çok sayıda duyarlı vatandaşın kendilerine ulaşarak sokak hayvanları için gıda yardımı yaptığını söyledi ve bu kişilere teşekkür etti. Yardıma muhtaç hayvanların özelikle Bursa Yenişehir tarafında bulunduğunu söyleyen Senger, hayvanlara yardım etmek isteyen vatandaşların artık yiyeceklerini bu yol üzerindeki köy yolları kavşaklarına bırakabileceklerini söyledi.

Zor kış şartlarında kaderlerine terk edilen ve yardıma muhtaç olan hayvanlara mama desteği sağlamak isteyenler, Bilecik Hayvanları Koruma Derneği yetkililerine sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ulaşabilir ve yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi edinebilirler.

Editör: TE Bilişim