Bilindiği gibi sokak hayvanlarının bakım, aşı ve kısırlaştırma gibi işlemleri belediyeler tarafından yapılıyor. Halil Aydoğdu, Belediye bütçelerine ek yük bindiren bu harcamaların minimuma indirilmesi için yeni bir fikir ortaya attı. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör’ün Bilecik Belediyesi hayvan barınağını genişletmek için 111 bin lira ek bütçe aktardıklarını söylemesinin ardından söz alan Aydoğdu şunları söyledi:

“Sokak hayvanlarıyla ilgili olarak bir önerim var. Her ilçede, beldede, merkezde ayrı ayrı barınaklar yerine, bütün vilayeti kapsayacak şekilde ortak bir barınak yapılsa ve bizler bu hayvanları ücreti mukabilinde bu barınağa teslim etsek, belediye tek başına yaptığında 10 lira harcıyorsa, böyle toplu bir merkezde yapıldığında 5 liraya çözümleneceğine inanıyorum.”

Aydoğdu’nun açıklamasına cevap veren Bölge Müdürü Yahya Güngör, bu konunun belediyelerin vazifesi olduğunu ve belediyeler birliğinin konuyla ilgili karara alması durumunda bakanlığın projeye destek verebileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim