Son haftalarda hava sıcaklıklarındaki artış insanları olduğu gibi hayvanları da olumsuz etkiliyor. Özellikle sokak hayvanları bu sıcak yaz günlerinde temiz içme suyu bulmakta zorluk çekiyor. Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger, sıcak havalarda kedi, köpek, güvercin, serçe gibi hayvanların su bulmada sıkıntı çektiklerini belirterek cam önüne, balkona, bahçe ve sokaklara bir kap su konulması çağrısında bulundu.

Aşırı sıcaklar nedeniyle küçük su birikintilerinin kuruduğunu, hayvanların su bulmakta büyük zorluk çektiğini söyleyen Senger, su bulamamaları sebebiyle bazı sokak hayvanlarının telef olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Senger, “Bu sıcak havada biz nasıl susuyorsak, hayvanlarda aynı şekilde susuyor. Yağış aralıkları çok uzun ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. Bu nedenle kedi, köpek, serçe ve güvercin gibi sokak hayvanlarının susuzluklarını giderdikleri küçük su birikintileri kuruyor. Bu hayvanlara yardımcı olmak için evimizin balkonuna, bahçesine, dükkanımızın önüne bir kap su koyarsak bu hayvanları susuzluktan kurtarabiliriz. Bizim için önemsiz gibi görünse de bir küçük bir kap su onların hayatını kurtarır." diyerek halkımızı konuya duyarlı olmaya çağırdı.

Ramazan ayıyla birlikte açlığı ve susuzluğu daha iyi anladığımızı söyleyen Senger, “ ‘Hayvanlar bir yerden su bulur’ demek doğru değil. Belediyemizin şehrin çeşitli yerlerine koyduğu hayvan besleme noktaları var. Buralara su koymak, ya da evimizin balkonuna, dükkanımızın önüne bir kap su bırakmak zor değil. Onu, bunu, komşumuzu beklemeden biz bu gün hemen şimdi bu hayvanlar için dışarıya bir kap su koyalım” çağrısında bulundu.


Editör: TE Bilişim