Cafer Elmas

Seçildiği günden beri Ak Parti’ye geçeceği iddialarıyla gündeme gelen Vezirhan Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un sonunda Ak Parti’ye geçtiği iddia edildi.

Salı günü İl Başkanı Kadir Bayrak’ın Ankara’ya giderek Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataç ve Mehmet Özhaseki’yle görüştüğü, dün gece de Bilecik Ak Parti il binasında il ve ilçe yönetimi ile Vezirhan Belediye meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda gündeme geldiği ve oylama yapılarak 15’e 7 kabul gördüğü, yapılan oylamada yalnızca Vezirhan eski Belediye Başkanı Yusuf Fidan’ın akrabaları olan Ak Parti belediye meclis üyelerinin ret verdiği de gelen bilgiler arasında.

 
Salı günü Ankara’ya gidileceği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Duymuş’a rozet takılacağı da iddialar arasında...

Bu iddialara ilişkin görüştüğümüz Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir bir takım görüşmelerin gerçekleştiğini doğrularken, olayın daha önceden beri gündemde olduğunu ancak Duymuş’un net olarak Ak Parti’ye geçtiğini söyleyemeyeceğini belirtti. Açıklama almak için telefonla aradığımız Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş ise telefonlarımızı yanıtsız bıraktı. Duymuş’un birkaç gün önce Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı ziyaret etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

CHP seçmeninin oylarıyla belediye başkanlığını kazanan Mehmet Duymuş’un Ak Parti’ye geçişini CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ve İl Başkanı Metin Yaşar’ın, CHP Vezirhan Belde Başkanı ve belde halkının nasıl karşılayacağı merak ediliyor. 

Editör: TE Bilişim