Söğüt İlçesi’ndeki maden sahasında bulunan altın rezervi bölge halkında ayrı bir sevinç yaratırken, Gübretaş’ın 1000 kişiye istihdam sağlayacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, Gübretaş'a ait Söğüt altın sahasında 3,5 milyon onsluk altın kaynağının tespit edildiğini belirterek, "Bugünkü fiyatlar üzerinden ortaya koymaya kalktığımızda, yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz." demişti.

Madene ilişkin uluslararası akredite kuruluş tarafından hazırlanan raporun da bu yatırıma ilişkin finansman konusunda önemli imkan sağlayacağına işaret eden Poyraz, finansman boyutunda kendileriyle çalışmak isteyen kuruluşların bulunduğunu söylemişti. Poyraz, bu yatırımın Bilecik ve Söğüt'ün ekonomisine ve istihdamına da ciddi katkı sağlayacağını sözlerine eklemişti.

Poyraz’ın açıklamaları doğrultusunda Gübretaş’ın Söğüt ilçesi başta olmak üzere bölgede ciddi bir istihdam yaratacağı öğrenildi. Bu noktada çalışmaların iyiden iyiye hızlandığı öğrenilirken, 1000 kişiye de iş kapısının açılacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim