Söğüt Ertuğrul Gazi Birliği toplantısı Vali Süleyman Elban başkanlığında Söğüt’te yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştilen toplantıda, Vali Elban, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay ve Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile birlikte Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etti. Ardından Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenliklerinde cirit gösterilerinin yapıldığı alanda yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi aldı.

Yapılan toplantıda Kaymakam Sönmezay, Belediye Başkanı Aydoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, İl Mahalli İdareler Müdürü Hakkı Elmas ile birlik meclis üyeleri İsmail Zeki Uyanık, Ahmet Başaran, Mustafa Büyükgüner, Ertuğrul Torun ve Tevfik Öztürk'ün katılımıyla, Birlik Başkanlık Divanı ve birlik Encümeni belirlenerek, 2017 yılı bütçesi kabul edildi.

Yapılan toplantıda, Vali Elban, '735 yıl önce şenlik havasında kutlanan Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenliklerini aynı formatında geleneklere uygun şekilde düzenlemeyi planlıyoruz. Yapacağımız çalışmalar ve planlamalarla gönül coğrafyasını Söğüt'te buluşturacağız.

Şenliklerimizi özüne uygun olarak düzenleyeceğiz. Ertuğrul Gazi Birliğince türbe ve civarında yapılacak düzenlemelerle tarihi dokuyu ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.'' diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim