Söğüt ilçemize bağlı Tuzaklı köyü yakınlarında dün çıkan orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra helikopterler havadan müdahalede bulundu. Sabaha karşı kontrol altına alınan yangın için Gazetemiz Editörü DHA Bilecik İl temsilcisi Cafer Elmas sabah 7.00 ve 8.00 CNN Türk haber bültenlerine canlı telefon bağlantısıyla katılarak yangının durumu hakkında bilgi verdi.

Dün saat 16.00 surlarında Söğüt ilçemizin Tuzaklı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi Bilecik ve Söğüt orman işletmesi ile belediye itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangının büyümesi üzerine çevre il ve ilçelerden takviye ekipler geldi. Yaklaşık 40  hektarlık alanda etkili olan orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Yangına 3 helikopter, 35 arozöz, 10 su tankı ve 150 personelin yanı sıra köylülerin de müdahale ettiği öğrenildi.

 Karanlık nedeni ile beklemeye alınana helikopterler sabahın ilk ışıkları ile birlikte yeniden yangına müdahale ederken kontrol altına yangında söndürme ve soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Öte yandan CNN Türk televizyonu, sabah 07.00 ve 08.00 haber bültenlerinde Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni DHA Bilecik İl Temsilcisi Cafer Elmas’a canlı bağlanarak yangının durumu hakkında bilgi alı. Bilecik Söğüt’te çıkan yangına ilişkin ana haber bültenlerine çıkan haberi aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim