Korkmaz Kesik

Söğütsen Seramik Fabrikası’nda iki aylık maaşını alamayan işçiler 6 gündür iş bırakma eylemine devam ediyor. İşverenin 1 aylık maaşı yatırması işçilerin iş bırakma kararına etki etmedi. İşçiler alamadıkları diğer maaşları için işbaşı yapmayı reddediyor.   

Söğüt’te Yıldızlar SSS Holding’e ait Söğütsen Seramik Fabrikası’nda çalışan 1000’i aşkın işçi cumartesi günü iki aylık maaşlarının ödenmemesi nedeniyle iş bıraktı. İki aylık maaşlarının yatmasını talep eden işçiler 6 gündür fabrika önünde oturma eylemi gerçekleştiriyor.

İşverenin 1 aylık maaşı işçilerin hesabına yatırdığı öğrenilirken işçilerin diğer maaşı da yatırmasını talep ederek iş bırakma eylemine devam kararı aldı. Söğütsen Seramik Fabrikası’nda çalışan bini aşkın işçi diğer aylığın yatmadan eylemi sonlandırmayacağını belirtirken, işçiler maaşlarının yatması takdirde üretime başladıktan sonra maaşlarının düzenli bir tarihte yatırılması talebinde bulunuyor.

Halktan Büyük Destek

Maaşını alamayan işçilere siyasilerden ve halktan büyük destek geliyor. Günlerdir fabrika önünde bekleyişini sürdüren işçilere MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 22. ve 23. Dönem CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, İşçi Partisi İl Başkanı Niyazi Güner ve partililer işçilerin eylemini ziyaret ederek işçilerin yanında olduklarını belirttiler.

Akşam saatlerinde bekleyişini Yörük Çadırı’nda sürdüren işçilere esnaftan ve halktan büyük destek geliyor. Söğütlüler, günlerdir evlerine gitmeyen işçilere yiyecek desteği yapıyor. Dün itibari ile kar yağışının başlamasıyla işçilerin ısınma ihtiyacı da karşılanmaya çalışılıyor.

Kar yağışına rağmen direnişini sürdüreceğini belirten işçiler, “İşveren bir aylık maaşı yatırdı ancak biz emeğimizin karşılığı olan diğer maaşımızın da yatmasını istiyoruz. Diğer maaşımız yatmadan eylemi sonlandırmayacağız. Burada bine yakın işçi mağdur durumda, çoğu işçi elektrik faturasını bile ödeyemediğini için elektrikleri kesilmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim