Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde faaliyet yürüten kamyoncular, Belediye Başkanı İsmet Sever’in Eskişehir-Söğüt, Söğüt-Bilecik karayolu asfaltlama çalışması için Belediye olarak şirket kurdurup nakliyeciliğe başladığını ve 250-300 bin TL’lik TIR hibe alıp şirket adına hibe alınan tırı ve yandaşlarının tırlarını yol ihalesinde çalıştırdığını iddia ettiler. Diğer Yandan Kooperatif Başkanı Adem Akman’ın Belediye adına kurulan şirket, verilen hibe ve ihaleye ilişkin suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Kamyoncular kendi işlerinin Belediye Başkanı tarafından engellendiğini iddia ederken, kamyonları ile kooperatif binası önünde eylem yaptılar.

Covid-19 salgını sebebiyle sosyal mesafe kuralı çerçevesinde maske takarak yanındaki kooperatif üyesi kamyoncular adına açıklama yapan Söğüt Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adem Akman; Söğüt-Eskişehir, Söğüt-Bilecik karayolunun ihalesinde yapılacak olan taşıma işine en cazip fiyatı kooperatif olarak kendilerinin verdiğini belirtti. Başkan Akman, kooperatif olarak en cazip fiyatı kendilerinin vermesine rağmen, Belediye Başkanı İsmet Sever’in MHP Meclis üyesi ve MHP ilçe Başkanı ile birlikte hareket ederek ihaleyi aldıklarını iddia etti.

Kooperatife üye olan yaklaşık 200 kamyoncu Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirdikleri eylemlerinde Başkan Sever’e sitemlerini dile getirdi. Diğer yandan kamyoncular, seçimlerde Başkan Sever’e oy verdiklerini fakat bundan pişman olduklarını dile getirirken, Başkan Sever’i MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şikayet ettiler.

Bizim bu yolun ihalesini almamıza engel olmuşlardır”

Söğüt Taşıyıcılar Kooperatifi önünde taşıyıcılar adına açıklama yapan Kooperatif Başkanı Adem Akman, ihaleye ilişkin yaptığı açıklamada, “Devletimizin Söğüt- Eskişehir yolu, Söğüt-Bilecik karayolu asfaltlama çalışması vardır. Bu asfaltlama çalışmasının yapılmasında bütün devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Bu hizmeti bize getirdikleri için ‘Allah razı olsun’ diyoruz. Bu yolun yapımında biz yolu yapan firmaya tekliflerimizi sunduk. Bu teklifler doğrultusunda bizden cazip, bizden uyumlu bir fiyat veren firma olmadı. Bunun akabinde Söğüt Belediye Başkanımız Sayın İsmet Sever’den bizlere yardımcı olmasını beklerken Belediye Başkanımız İsmet Bey, kendi Meclis üyesi ve MHP İlçe Başkanı ile beraber bizim bu yolun ihalesini almamıza engel olmuşlardır.

Malumunuz Türkiye’de ve dünyada Covid-19 hastalığı var. Türkiye’de nakliye sektöründe sıkıntısı olduğundan dolayı bu yol bize geldiğinde bizde biraz heveslenip sevinmiştik. Çalışamayan, iş gücü azalan toplumumuza iş imkanı olarak Söğüt’ümüze biraz katma değer sağlayacaktık ama Belediyemiz bunu ne hikmetse kendi yandaşlarına ve MHP İlçe Başkanı ile beraber bu işi kendilerine çevirmişlerdir. Bizlere bu konuda yardımcı olmadılar. Devlet büyüklerimizden ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’den istirhamımız ve ricamızdır. Cumhur İttifakı olarak biz İsmet Beyin burada Belediye Başkanı olması için çok çaba sarfettik. Bu işin bize verilerek Söğüt kamyoncusunun bir nebze de olsa bu işten faydalanmasını istiyoruz. Belediyeler hizmet yapmak için olan kuruluşlardır. Halkının ve çalışanlarının işlerini bozma taraftarı değildir.

Bir de Söğüt’te ne hikmetse Belediyemize önüne gelen hibe veriyor. Bu hibeleri, kimler veriyor, niçin veriyor? Bunların açıklanmasını ve böyle şeylerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızı ve kooperatifimizi birbirine düşürdü. Bizim içimizden arkadaşlarımız ayrıldı. Bizim çalışma işlerimizi engelledi. Bu yolun yapımında hiçbir şekilde bize yardımcı olmadılar.

“250-300 milyarlık TIR hibe alınıyor”

Burası Kuruluş ve Kurtuluşun İlçesi, Türkiye’nin ve dünyanın gözbebeği. Burada kimse kimseye almadan bir şey vermez. 250-300 milyarlık tırı neyin karşılığında hibe veriyorlar, Tırı hibe edeni de söylemiyorlar.

Söğüt hiç kimsenin hiçbir şeyine muhtaç değil. Sayın Devlet Bahçeli’ye gidilsin, Sayın Tayyip Erdoğan’a gidilsin. Bunların Söğüt için yapamayacağı hiçbir şey yok ama, ‘Ahmet hibe verdi, Mehmet hibe verdi’ böyle bir şey yok! Söğüt’ümüzü küçük düşürüyorlar. Onun için bunları ya doğru düzgün açıklasınlar ya da herkesin işiyle uğraşmasınlar. Belediye Başkanımız nakliyeciliğe başladı. Şirket kurmuş, şirkete TIR hibe alıyor, o şirket üzerinden nakliyeciliğe başlıyor, böyle bir şey var mı?

“Buradaki 150-200 tane kamyoncuyu yok sayıyorlar”

Buradaki 150-200 tane kamyoncuyu yok sayıyorlar, böyle bir şey olamaz. Bir Belediye Başkanı’nın halkını kucaklaması lazım. Biz burada ona 1.500 oy farkla seçim kazandırdık. Cumhur İttifakı olmasaydı kendisinin 500 tane oyu ya var ya yoktu. Onun için Söğüt halkını kucaklamasını istiyoruz. Sadece bizle değil çarşıdaki bütün esnafla sorunu var. Başkanımız önceden ‘ben ticaretle uğraşmayacağım’ diyerek eski Başkanı kötülüyordu, şimdi kendisi nakliyeciliğe başladı. Bu durumdan muzdaripiz devlet büyüklerimizden yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

“Siz yapmazsanız biz yapmasını biliyoruz”

1987 yılından beri Söğüt Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi olduğunu söyleyen Rafet Alan, İsmet Sever’in Belediye Başkanı olması için çok uğraş verdiklerini dile getirdi. Alan, kendi ekmeklerinin başkalarına yedirildiğini iddia ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“1987’den beri bu kooperatifin ortağı ve üyesiyim. 1987’den beri MHP’nin de üyesiyim ve yöneticiliğini de yaptım. Bugün bu kooperatiften sayın Başkanımız yüzde 98 oy aldı. Oy almasına rağmen İlçe Başkanımız Sayın Ali Tekin, Rıza Alan, Çetin Koçkaya, Bülent Değirmenci ve Mehmet Değirmenci’ye buranın işini verdiler. Sayın İl Başkanım bunlardan haberdar olmanızı istiyorum ve genel merkeze bunları bildirmenizi istiyorum. Niye derseniz, biz burada MHP’yi ayakta tutmak için çok zorluklar çektik. Bunlar ayaklar altına alınsın diye değil sayın Başkanım bunların gereğini yapın. Siz yapmazsanız biz yapmasını biliyoruz. Bunlar bir dahaki seçimleri düşünmüyorlar. Biz burada çok zorluklar çektik. Başkanımızla el birliği yaparak 4 bin 233 oyla Belediye’yi aldık. İsmet Başkan ne yaptı, ekmeğimizi 4 arkadaşa yedirdi, gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Kamyoncular daha sonra kooperatif binalarının önünden kornalar ve selektörler eşliğinde geçiş yaparak Belediye Başkanı İsmet Sever’e ve gerekli mercilere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Kendisine ulaştığımız Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever ise, iddiaları cevapsız bıraktı.

Editör: TE Bilişim