Bilecik’in Söğüt ilçesinde bir iş yerinin önünde bulunan ve kapağı açık olan ekmek dolabından gece geç saatlerde ekmek alan öğrenciler, yazdıkları not ile ekmeklerin parasını bıraktı.

Bilecik’in Söğüt İlçesi Eskişehir Caddesi’nde faaliyet gösteren Osman Çiftçi, iş yerine geldiğinde ekmekçinin dolapta 5 lira ve not buldu.

Esnaf Osman Çiftçi bulduğu notta, “ Abi biz burada öğrenciyiz. Paramızın olmadığı günler buradan ekmek aldık. Hakkını helal et abi izinsiz aldık. Allah razı olsun dolabı açık bıraktığın için. Aldığımız beşinci ekmek oluyor bu. Paramızı buraya bırakıyoruz. Tekrar hakkını helal et” yazılı bir not buldu.

Esnaf Çiftçi, öğrencilerin çekinmeden ekmek almaya devam edebilmeleri için, bulduğu notun altına “ hiç sorun değil devam et “ notunu bıraktı.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu da sosyal medya hesabından ekmek dolabına yapıştırılan noıtun fotoğrafını “İlçemizde yaşanan bu olay insanlığın bitmediğini gözler önüne sermiştir. Dürüst davranan öğrenci kardeşlerime, anlayışı ve hoşgörülü davranışı için Esnafımıza çok çok teşekkür ederim.” notuyla paylaştı

Editör: TE Bilişim