Şenliklerde yaşanan olayları değerlendiren Şeker, “Söğüt’e futbol maçlarında ki gibi Passolig mi lazım?” dedi. Başbakan’ın gelmesiyle birlikte Ertuğrul Gazi Türbesi önünde yaşanan gergin anları anlatan Şeker, Başbakan Davutoğlu’nun Bahçeli ile görüşmek istediğini fakat yaşanan arbede sonrası görüşemediğini belirtti. Şeker açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Söğüt’e futbol maçlarında ki gibi Passolig mi lazım?”

Söğüt her geçen gün daha tatsız olaylar yeri oluyor. Söğüt’e futbol maçlarında ki gibi Passolig mi lazım? Medyadan da okuyoruz, herkes birbirine suç atıyor. Şunu söylemek lazım burada herkes suçludur. Olay şu şekilde gelişti, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak türbenin önüne geldik. Türbenin önüne geldiğimizde emniyet mensupları beni çağırdılar. Dayın Başbakan da aynı zamanda geldi dediler. Genel Başkanıma durumu anlattığım zaman Devlet Bey, “Başbakan devleti temsil ediyor. O bizden önce girsin.” Dedi. Daha sonra Başbakanın otobüsü geldi. İlk Başbakan otobüsten indi. Bende onu karşılayarak hoş geldiniz, hayırlı olsun dedim. Daha sonra arkadan bakanlar ve milletvekilleri indi. O ara Sayın Başbakan bana, “ Ben Devlet Bey’e merhaba diyeyim” dedi. Ama burası Türkiye, O ara bir kavga başladı Devlet Bey ile Başbakan görüşemedi. Başbakanın korumaları polisleri itiyor, polisler de onları itiyor. O ara baktım benim gözlük havada uçuyor. O gözlüğüm gitti güneş gözlüğümü taktım. Daha sonra güneş gözlüğümde gitti. İki tane gözlüğümüzü kaybettik. Ama orada çok tatsız bir olay oldu. Tabi orada Başbakan’ın hanımı da vardı. 100 metre ara ile iki lider görüşemedi. Daha sonra Sayın Başbakan içeriye girdi. Sonrada da Devlet Bey içeriye girdi. Burası her geçen gün siyasi bir arenaya çevriliyor. Bu durumda yakışı kalmıyor.

“Söğüt ile ilgili Türkiye’ye de iyi bir görüntü vermedik”

Genel Başkan haricindeki parti liderleri konuşma veriliyordu. Ama burada iki üç sene önce bir parti lideri 1 saat 15 dakika konuştu.  Orada tabi büyük birlik partisindeki olayları, diğer olayları falan bilmiyorum Başbakanın yanında neler olduğunu, şimdi bir şey diyemeyeceğim. Ama Söğüt gibi tarihi bir yerimizde büyük atalarımızın yattığı bu topraklarda hiç yakışmayan şeyler bunlar. Ona göre önümüzdeki sene bu konuyla ilgili daha teferruatlı bir çalışma yapılmalı. Ama ben burada sayın valimizi emniyet müdürümüzü jandarma kuvvetlerinde görevli olan arkadaşları kutluyorum. Daha büyük olaylar çıkabilirdi, herkes hakikaten büyük çalışma yapıldı. Çok tatsız olaylar oldu ve iyi geçmedi bunu söylemek lazım. Söğüt ile ilgili Türkiye’ye de iyi bir görüntü vermedik.

“Bilecik’in diğer dertleri konuşulsaydı daha iyi olurdu”

Başbakanımızın buraya gelmesi, Söğüt’ü ziyaret etmesi yeni de bir başbakan güzel bir şey. Ama bence burada Bilecik’in adından daha çok Yenişehir yolu konuşulsaydı, ne bileyim gerçi konuşulmuş biraz ama hastane olayı konuşulsaydı, Bilecik’in diğer dertleri konuşulsaydı daha iyi olurdu. Bir dosya verilmiştir zannediyorum ama neler verildi bilmiyorum tabi biz orada kaldık, buraları göremedik.

 

 

Editör: TE Bilişim