Söğüt ve Osmaneli ilçesinde ikamet eden ve bulunduğu ilçede diyaliz ünitesi olmadığı için diğer merkezlerde tedavilerini sürdüren diyaliz hastalarımızın sorunu giderilecek.

Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin “Merkezlerin Kurulması ve Planlanması” başlıklı 8. Maddesinin 6. Fıkrasında belirtilen hüküm doğrultusunda, “halkın ihtiyaç duyacağı, zorunlu sağlık hizmetlerinin yerinde, en çabuk ve kolay ulaştırılmasının sağlanması kamuya ait sağlık kurumlarının öncelikli görevi olması nedeniyle merkez bulunmayan yerleşim yerindeki kamuya ait hastaneler bünyesinde planlamadan muaf olarak en fazla beş cihaz kapasitesinde üniteler kurulabilmektedir.”  Buna istinaden İl Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonumuz tarafından Söğüt ve Osmaneli Devlet Hastanesine Diyaliz ünitesi açılması hususunda karar alınmıştır. Alınan İl Komisyon kararı gereğince Bakanlığımıza ilimiz Söğüt ve Osmaneli Devlet Hastaneleri için Diyaliz Ünitesi Kurulması yönünde talep yapılmış olup Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 15.08.2014 tarihli cevap yazılarında 25 Yataklı Söğüt Devlet Hastanesi ve 25 Yataklı Osmaneli M. S. Çetintaş İlçe Devlet Hastanesi için diyaliz ünitesi kurulabileceği hususunda olumlu cevap alınmıştır.

İlgili karar Bilecik İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine tebliğ edilmiş, Bilecik İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Söğüt ve Osmaneli Devlet Hastanelerinde Diyaliz Ünitesi kurulması çalışmalarına başlamıştır.

Söğüt ve Osmaneli ilçesinde ikamet eden vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

 

Dr.Yasin YILMAZ

İl Sağlık Müdürü

Editör: TE Bilişim