Başkan olarak göreve geldiği 2 yıl içerisinde batmış bir halde olan Söğüt Sınırlı Sorumlu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif’ni  34 kat büyüten Başkan Adem Akman, şimdiki hayalinin Söğüt’te bir TIR garajı kurmak olduğunu dile getirdi.

Kurulduğu 1976 yılından bu yana  nakliyecilik hizmeti veren Söğüt Sınırlı Sorumlu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Adem Akman’ın Başkan seçildiği 2016 yılından bu yana gösterdiği üstün performansla yıllık cirosunu  350 bin TL’den 12 milyon TL’ye kadar yükselterek büyük bir başarıya imza attı.

 “BATIK BİR KOOPERATİFİ DEVRALDIK”

Göreve geldiği 2016 yılından önce Kooperatifin büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu dile getiren Başkan Akman, “Kooperatifin başına bu zamana kadar gelen kötü yöneticilerden dolayı, kooperatifimiz büyük zararlara uğramış. İş yapacağımız fabrikalarla diyaloglar bozulmuş. Ben, 2007-2008 yılları arasında da bir dönem Başkanlık yaptım. O dönemde de işlerimiz  kötüydü. Hiçbir fabrika bize iş vermek istemiyordu. Tam düzeltmeye başladığımız sırada özel işlerimden dolayı bırakmak durumunda kaldım.

“BORCUMUZU KAPATTIK, İŞİMİZİ GELİŞTİRDİK, CİROMUZU KATLIYORUZ”

2016 yılı Mart ayında sağ olsun arkadaşlar tekrar beni buraya seçtiler. Ben seçildiğim dönem ortada güvenilbilecek bir aday dahi yoktu. Batmış bir Kooperatifin başına kimse geçmek istemiyordu. 475 bin TL borcumuz vardı.Bizim göreve gelmemizle beraber fabrikalarla diyaloglar iyileştirildi. Borcumuz kapandı. Şu anda sadece alacak-vereceklerimiz var. Kooperatifimizin 70 üyesi var. 120 kişi çalışıyor.Söğüt genelinde 200’ün üzerinde aracımız var. Fabrikalarla sözleşmeler yapmaya başladık. Örneğin,  Söğüt Seramik ile hiçbir iş yapamazken hammedde çekerek, fayan sevkiyatalarını yükselterek  ciromuzu 8-9 Milyon TL’ye çıkarttık. TERMAL Seramik, GÖKYAR Mermer gibi önemli fabrikalarla iş yaptık. İşimizi çok iyi yaptığımızdan dolayı olsa gerek,Bozüyük Vitra Eczacıbaşı’na  dahi hizmet vermeye başladık. Yıllık 2-2,5 Milyon TL civarında fatura kesiyoruz. Hatta bu yıl Afyon’dan gelen madenleri ile alakalı tekrar bir görüşmemiz oldu. Onunla ilgili de sözleşme yaptık. Artık aldığımız işleri şifahen değil sözleşme şeklinde yapıyoruz.”dedi.

“CİROMUZU 350 BİN TL’DEN 12 MİLYON TL’YE KADAR YÜKSELTTİK”

2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Kooperatifi adeta dipten zirveye taşıyan Başkan Akman, “Batmış durumda olan Kooperatifi devraldığımızda yaklaşık 500 bin TL  borcu vardı. Biz bu borcu 2 sene içerisinde kapattık. İşlerimizi düzelttik. Allah’a şükür yıllık ciromuzu 350 bin TL’den 12 milyon TL’ye kadar yükselttik. Bunu da yoğun çalışma ve üstün gayretlerimizle başardık.”dedi.

“EN BÜYÜK SORUNLARIMIZ; AKARYAKIT VE VERGİ FİYATALRINDAKİ ARTIŞ”

Başarılı çalışmalarının yanında temsilcisi olduğu kamyocu ve TIR’cıların sorunlarından bahseden Başkan Akman, en büyük sorunun akaryakıt ve vergilerdeki fiyat artışı olduğunu dile getirdi. Ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Başkan Akman, “Şu anda kamyoncular olarak büyük sıkıntılarımız var. Mazot birden 6 bin küsürlere yükselmesi, işsizlik, inşaat sektörünün durması, seramik satışı olmayınca üyelerimizi bir yere gönderemiyoruz, herkes bekliyor.” İfadelerine yer verdi.

 “FABRİKA İÇERİSİNDEKİ ŞİRKETLER KAMYONCULARDAN KOMİSYON ALIYOR”

Fabrikaların içerisinde kurulan nakliye şirketlerinin kamyonculardan komisyon aldığını belirterek tepki gösteren Başkan Akman, “Fabrika içerisinde kuruşan nakliye şirketleri bizim gönderdiğimiz kamyonculardan komisyon alıyorlar. Örneğin Ankara’ya iş aldınız,  orada size komisyon faturası kesiyor ve para istiyorlar” dedi.

“BİLECİKLİ KAMYONCU VE TIRCILARA SAHİP ÇIKILSIN”

Mülki idari amirlerden Bilecikli kamyonculara sahip çıkmalarını isteyen Başkan Akman, “Bilecik’te faaliyet gösteren önemli fabrikalar işlerini dışarıdan gelen kamyonculara veriyorlar. Biz bu toprağın çocuklarıyız. Bu fabrikaların tozunu, toprağını biz çekiyoruz. Bunun için bize öncelik verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“SÖĞÜT’TE BİR TIR GARAJI OLMASINI İSTİYORUZ”

Başkan Akman, bu büyük hizmetlerin ardından  hem Söğüt halkı hem Belediye  hem de TIR’cılar için büyük yarar sağlayacak bir garaj hayali olduğunu söyledi. Başkan Akman, “ TIR Garajı’nın eksikliğinden dolayı araçlarımızı; okullar bölgesine, Ertuğrulgazi Türbesi çevresine, park bölgesine veya ara sokakları park etmek zorunda kalıyoruz. Yıllardan beri Söğüt’te bir garaj ihtiyacımız var. Son 2 yıldır benim başkanlığım döneminde bu işe daha fazla hız verdim. Çünkü benim de okula giden bir çocuğum var. Bu araçlar okulların önünde. İnsan sağlığından önemli hiçbir şey yok. Öte yandan maddi olarak Belediyeye de zarar veriyoruz. Kaldırım taşlarını bozuyoruz. Belediye de bundan müzdarip.  Söğüt Çevre Yolu üzerinde imara kapalı olan yerler var.  Bu alanlar kamulaştırılıp bizlere tahsis edilirse  biz bu garajı yapıp Söğüt’e iyi bir hizmet vermek istiyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim