Cafer Elmas



        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Söğüt şenliklerine denk gelen tarihte  Arjantin’deki başka bir programa katılacağı için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı Söğüt Şenliklerine katılması için görevlendirdiği öğrenildi.

        Önceki gün gazetemizde Söğüt ve Bilecik şenliklerine Başbakan Erdoğan’ın davet edildiği ve gelme ihtimali bulunan Başbakana İl Başkanları toplantısında Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ve İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un özel olarak davet edeceğini belirtmiştik.

        Yapılan toplantıda Başbakan’ın Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından yine davet edildiği fakat Söğüt Şenliklerine denk gelen tarihte daha önceden yapılan program neticesinde Arjantin’de olacağı nedeniyle yerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı  Söğüt’e gelmesi için görevlendirdiği öğrenildi.

Başbakan açılışlara gelebilir

Belediye Başkanı Selim Yağcı davete ilişkin  gazetemize yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü 5 yıldır gelmediğini ve Bilecik halkının kendisini özlediğini ilettiğini söyleyerek, hem Bilecik’e hem de Söğüt’e davet ettiğini ifade etti.

Yağcı, Başbakan’ın ise 5 değil 2 yıl olması lazım dediğini ve Bilecik’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirttiğini, o tarihlerde  Arjantin’de olacağını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı görevlendirdiklerini ileriki tarihlerde Bilecik’e kesinlikle geleceğini söylediğini ve yaptıkları yatırımların açılışına katılacağını ilettiğini belirtti.

Emniyet rahatlamıştır

Bilindiği gibi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Söğüt’e en son geldiği sene birtakım olumsuz olaylar yaşanmış ve yeğeni tartaklandığı için ilimizdeki birçok Emniyet görevlileri sürgün dahi edilmişti.

Yaşanan kargaşanın tekrarlanmaması için yıllardır alınan özel güvenlik önlemleri neticesinde Söğüt’te son yıllarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Başbakan’ın gelmemesi en çok Emniyet mensuplarını rahatlatırken her ihtimale karşılık Bilecik Emniyet güçlerinin gereken önlemi ve güvenliği alacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim