Cafer Elmas

Bu yıl 735'ncisi kutlanacak olan Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin güvenliği için Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü teyakkuza geçti.

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin bu yıl 735'ncisi düzenlenecek. 9-10-11 Eylül'de kutlanacak olan şenliklerin hazırlık çalışmaları başladı.

Vali Süleyman Elban Başkanlığında  Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri koordinasyon toplantısı yapıldı. Şenliklerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılması, illegal faaliyetleri engelleyecek şekilde güvenlik tedbirlerinin alınması ve herhangi bir aksaklığa fırsat vermeden kurumlar arası koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarca alınacak tedbirler ele alındı. 

Özel güvenlik birimi

Vali Süleyman Elban ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Söğüt’e giderek incelemelerde bulundu. Söğüt Şenliklerinin güvenliği için emniyet içerisinde özel güvenlik birimi kuruldu. Şenliklerin düzenleneceği alanın özel haritası çıkarılarak güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılması için çalışmalar başlatıldı. Söğüt Şenliklerinde güvenliği sağlamak için yaklaşık 2000 polisin görev alması bekleniyor.

Siyasiler gelecek mi?

Jandarma birliklerinin de kendi bölgelerinde geniş çaplı güvenlik tedbiri alacağı öğrenildi. Bu kapsamda Jandarma’nın da özel olarak Söğüt Şenliklerine hazırlandığı gelen bilgiler arsında. Diğer yandan Söğüt Şenliklerine üst düzey siyasi temsilcisinin gelip gelmeyeceğinin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim