Milliyetçi Hareket Partisi’nde uzun zamandır tartışılan Olağanüstü Tüzük Kurultayı geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da yapılırken, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu Kurultayın Divan Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Kurultaya Bilecik’in 7 üst kurul delegesinden Halil Aydoğdu, MHP Söğüt İlçe Başkanı Ali Islah, Osmaneli İlçe Başkanı Metin Şirin, Pazaryeri İlçe Başkanı Ender Metin ile Genel Merkez tarafından görevlerine son verilen eski İl Başkanı Ahmet Gürses ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir katılırken, sürecin başından bu yana değişimden yana tavır almayan MHP Bozüyük İlçe Başkanı Mehmet Karuk katılmadı.

Seçimli Genel Kurul 10 Temmuz’da

Mahkemenin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin düzenlediği Olağanüstü Tüzük Kurultayı noter tasdikli 662 üst kurul delegesinin imzasıyla gerçekleşti. Tüzükte bulunan “genel başkanlık seçiminin olağanüstü kongrelerde yapılamayacağı” şeklindeki hükmünün değiştirilmesi için yapılan kurultay sonucunda, 10 Temmuz’da Seçimli Genel Kurul yapılmasına karar verildi. Kurultayda yapılan bir diğer değişiklikle, 7 Haziran’dan bugüne kadar gelen disiplin cezaları affedildi ve genel başkan seçimli olağanüstü kurultaya kadar gelebilecek disiplin cezalarının önüne geçildi.

Divan Başkanı Dervişoğlu: “Söğüt kuruluş demektir”

Kurultayın Divan Başkanlığı için, Meral Akşener tarafından desteklenen ve yaklaşık 456 delegenin imzasıyla aday gösterilen  Musavvat Dervişoğlu’na karşılık, Sinan Oğan ve Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş tarafından desteklenen Hasan Hüseyin Türkoğlu 170 delegeden divan başkanlığı için imza topladı. Bu sonuç Meral Akşener’in muhalif adaylar arasındaki ağırlığını bir kez daha gözler önüne sererken, Türkoğlu’nun Dervişoğlu lehine adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından Dervişoğlu oy birliğiyle kurultayın divan başkanlığına seçildi. Divan üyeliklerine ise Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Dursun Ataş, Nesrin Ünal ve Kürşat Ergün getirildi. Divan Başkanlığı'na seçilen Musavvat Dervişoğlu, “Bu divanda bulunan arkadaşlarım hakikaten yerleri doldurulamayacak nitelikleri taşıyor. Divan üyelerimizin biri Söğüt Belediye Başkanı, Söğüt kuruluş demektir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Gürses: “Geniş katılımlı ve heyecanlı bir kurultay oldu”

Kurultaya katılan Üst Kurul Delegesi eski MHP İl Başkanı Ahmet Gürses, geniş katılımlı ve heyecanlı bir kurultayı geride bıraktıklarını söyledi ve sonucun ülkemize hayırlı olmasını diledi. Gazetemize açıklamada bulunan Gürses; “Partimizin Genel Başkan değişikliğinin yapılabilmesi için uzun süredir tüzük değişikliği konusu gündemdeydi. Bu amaçla toplanan Kurultayımıza delegelerimiz imza atarak katıldı. İşi resmiyete kavuşturmak amacıyla salonda noter vardı. Bazı delege arkadaşlarımız noterde eksik imza attığı için açıklanan resmi sayı 662 oldu. Halbuki kongreye katılan delege sayısı 752’ydi. Sonuç olarak 1187 delege içinde salt çoğunluk yakalandı. Yeterli sayı toplandıktan sonra tüzük değişikliği yapıldı. Kurultayda hedef karar olarak 10 Temmuz’da seçimli genel kurul yapılması kararı çıkarttık. Eğer bir aksilik olur da yapılamazsa 17 Temmuz’da yapılması için ikinci bir karar alındı” dedi.

“Halil Başkan’ı divana soktuk”

Kurultayda Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’ya divan başkan yardımcılığı görevinin verilmesini de değerlendiren Gürses, “Söğüt’ün manevi ağırlığına münhasır bir durum oldu. Başkanımızın divanda yer alması için bir akşam öncesinde görüşmelerimiz oldu. Biliyorsunuz bu sürece destek veren çok fazla belediye başkanı da yok. Söğüt Belediye Başkanımız da sürece destek verenlerden biri. Süreci başlatan 16 adet İl Başkanının teklifi, 450 civarında delegenin de uygun görmesiyle Halil Başkan’ı divana sokmuş olduk. Bu durum bize büyük mutluluk verdi” açıklamasını yaptı. Gürses, 10 Temmuz’da yapılacak Seçimli Genel Kurulda hem MHP hem de ülkemiz için en iyi sonucun çıkacağına inandıklarını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim