Gamze Elmas

Söğüt Kaymakamı Mithat Gözen, önceki gün yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Çorum’un Sungurlu ilçesine Kaymakam olarak atandı. Söğüt halkıyla iç içe olamayan, Belediye Başkanıyla problem yaşayan, CHP ilçe yönetimiyle mahkemelik olan Gözen, Bilecik basınıyla da sürtüşme yaşamış ve davalık olmuştu. Söğüt Kaymakamlığına Gözen’in yerine Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Kaymakamı Berkan Sönmezay atandı.

28 Haziran’da yayımlanan kararnameyle; Söğüt, Pazaryeri, Gölpazarı ve Yenipazar’ın kaymakamları değişirken, Adana Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Kararnameye göre; Gölpazarı Kaymakamı Celalettin Taşkaya; Elazığ Alacakaya Kaymakamlığına, Yenipazar Kaymakamı Mehmet KILIÇ ise Bitlis Mutki Kaymakamlığına atanırken, bu ilçelere yeni kaymakam ataması yapılmadı. Bir süredir Kadir Apaydın tarafından vekalet edilen Pazaryeri Kaymakamlığına ise Kastamonu Doğanyurt Kaymakamı İbrahim Özdel atandı. Kararnameyle  Bilecik Hukuk İşleri Müdürü Vural Karagül de Yozgat Vali Yardımcılığı görevine atandı.

 

Editör: TE Bilişim