Kutlu Nebi’nin dünyayı nurlandırışının 1443. Yıl Dönümü büyük bir coşku ve Söğüt halkının yoğun ilgisiyle kutlandı. İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatrolar, skeçler, okudukları şiirler, söyledikleri ilahiler halk tarafından büyük bir ilgi topladı. Ortaokul öğrencilerinin sergilediği, peygamberimizin gelişini müjdeleyen, ondan önce cahiliye devrindeki karanlığı göstererek İslam’ın getirdiği güzellikleri bir kez daha gözler önüne seren tiyatroyu izleyen seyircilere duygulu anlar yaşattı.


Peygamberimiz için yazılmış o’nu öven naatları okuyan öğrenciler hissettikleri ve hissettirdikleriyle halkın gözlerini doldurdu. Lise ilahi korosunun söylediği ilahilerle duygulanan seyirciler, ortaokul ilahi korosunun söylediği ilahiler ile coştular. Lise tiyatro grubu ise, hazırlamış oldukları Peygamber Efendimizin vefatını ve vefatından sonra sahabenin yaşamış olduğu üzüntüyü canlandırdılar. 2 saate yakın süren program, Söğüt halkı tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş UÇKUN programla ilgili olarak; “Peygamber Efendimizi anmak, onu anlamak, hayatını öğrenmek, vahiyle düzeltilen güzel ahlakını rehber edinmek bizim en öncelikli görevimizdir. Allah Resulü bize, Kur’an-ı Kerim’le birlikte İslam Dinini öğretmek üzere gönderildi. Peygamber efendimizin fiilleri, sözleri, ve başkalarının fiillerini tasdikleri hadisleri oluşturmaktadır. Müslümanların 4 temel kaynağı da Kur’an, sünnet, İcma-i Ümmet ve Kıyası Fukaha’dır. Bu dört kaynaktan ikinci en sağlam kaynak Allah Resulünün sünnetleridir. Biz Müslümanlara düşen de peygamber efendimizin hayatını öğrenmek ve kendi hayatımıza tatbik etmektir. Ben bu programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen Söğüt imam Hatip Lisesi idareci öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilişim